Ängamat med rädisor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Redd grönsakssoppa, allra godast med primörer.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 2.5 dl grädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 300 g morötter, skivade
  • 200 g blomkål, i små buketter
  • 200 g bondbönor, hela, eller sugarsnaps, strimlade
  • 4 salladslökar, skivade
  • 1.5 msk majsena + 2 msk vatten
  • 1 msk smör
  • svartpeppar eller vitpeppar
  • 0.5 dl persilja, hackad
  • 0.5 dl gräslök, hackad
  • 10 rädisor, i skivor eller klyftor
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten, grädde och buljongtärningar. Tillsättmorötterna och låt dem koka 1-2 minuter. Tillsätt sedan blomkålen, koka ytterligare någon minut och tillsätt bönor eller sugarsnaps och lök. Låt småkoka cirka 2 minuter. Red eventuellt soppan med majsena utblandat med kallt vatten. Tillsätt smör, eventuellt salt, peppar, örter och rädisor.
  2. Servera gärna med Kuvertbröd med ost.
  3. Bra att veta: Använd gärna primörer till soppan. Enklaste sättet att kolla om grönsakerna är al dente är att sticka en provsticka i dem eller smaka. Ju färskare grönsaker desto kortare koktid. Låt hellre grönsakerna vara krispiga än överkokta.

Tips

Det går bra att använda knipplökar istället för salladslök. Tå då hälften av lökmängden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(59)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 liter vatten
  • 2.5 dl grädde
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 300 g morötter, skivade
  • 200 g blomkål, i små buketter
  • 200 g bondbönor, hela, eller sugarsnaps, strimlade
  • 4 salladslökar, skivade
  • 1.5 msk majsena + 2 msk vatten
  • 1 msk smör
  • svartpeppar eller vitpeppar
  • 0.5 dl persilja, hackad
  • 0.5 dl gräslök, hackad
  • 10 rädisor, i skivor eller klyftor
  • salt

Ängamat med rädisor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Redd grönsakssoppa, allra godast med primörer.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, grädde och buljongtärningar. Tillsättmorötterna och låt dem koka 1-2 minuter. Tillsätt sedan blomkålen, koka ytterligare någon minut och tillsätt bönor eller sugarsnaps och lök. Låt småkoka cirka 2 minuter. Red eventuellt soppan med majsena utblandat med kallt vatten. Tillsätt smör, eventuellt salt, peppar, örter och rädisor.
  2. Servera gärna med Kuvertbröd med ost.
  3. Bra att veta: Använd gärna primörer till soppan. Enklaste sättet att kolla om grönsakerna är al dente är att sticka en provsticka i dem eller smaka. Ju färskare grönsaker desto kortare koktid. Låt hellre grönsakerna vara krispiga än överkokta.

Tips

Det går bra att använda knipplökar istället för salladslök. Tå då hälften av lökmängden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Färsk tortellini med gräddstuvad grönkål

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(59)