Ljummen sallad med varmrökt lax
  • Tid 20 min

Ljummen sallad med varmrökt lax

4.11 (9 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g rödbetor
  • 2 msk smör
  • 400 g tärnad savoykål
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 400 g varmrökt lax
Dressing:
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 citron, saften och finrivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka rödbetorna mjuka 15–20 min i saltat vatten. Gnid bort skalet med händerna. Skär i bitar.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek savoykålen tills den blivit mjuk. Salta och ringla över honung.

  3. 3

    Blanda ihop ingredienserna till dressingen.

  4. 4

    Lägg den ljumna kålen och rödbetorna på serveringsfat eller tallrikar. Bryt loss bitar av laxen och fördela på salladen. Skeda över kaprisvinägretten.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Magnus Meurling

    Fin balans mellan den rökta fisken,rödbetorna och kålen. Smakrikt och snyggt.