Ljummen sallad med varmrökt lax

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rödbetor
  • 2 msk smör
  • 400 g tärnad savoykål
  • 1 msk honung
  • 400 g varmrökt lax
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 citron, saften och finrivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka 15–20 min i saltat vatten. Gnid bort skalet med händerna. Skär i bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek savoykålen tills den blivit mjuk. Salta och ringla över honung.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Lägg den ljumna kålen och rödbetorna på serveringsfat eller tallrikar. Bryt loss bitar av laxen och fördela på salladen. Skeda över kaprisvinägretten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus Meurling

2015-12-06

Fin balans mellan den rökta fisken,rödbetorna och kålen. Smakrikt och snyggt.

Ljummen sallad med varmrökt lax
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g rödbetor
  • 2 msk smör
  • 400 g tärnad savoykål
  • 1 msk honung
  • 400 g varmrökt lax
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 citron, saften och finrivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka 15–20 min i saltat vatten. Gnid bort skalet med händerna. Skär i bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek savoykålen tills den blivit mjuk. Salta och ringla över honung.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Lägg den ljumna kålen och rödbetorna på serveringsfat eller tallrikar. Bryt loss bitar av laxen och fördela på salladen. Skeda över kaprisvinägretten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus Meurling

2015-12-06

Fin balans mellan den rökta fisken,rödbetorna och kålen. Smakrikt och snyggt.