Ljummen sallad med varmrökt lax

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rödbetor
  • 2 msk smör
  • 400 g tärnad savoykål
  • 1 msk honung
  • 400 g varmrökt lax
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 citron, saften och finrivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka 15–20 min i saltat vatten. Gnid bort skalet med händerna. Skär i bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek savoykålen tills den blivit mjuk. Salta och ringla över honung.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Lägg den ljumna kålen och rödbetorna på serveringsfat eller tallrikar. Bryt loss bitar av laxen och fördela på salladen. Skeda över kaprisvinägretten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus Meurling

2015-12-06

Fin balans mellan den rökta fisken,rödbetorna och kålen. Smakrikt och snyggt.

Liknande recept

Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)
Ljummen sallad med varmrökt lax
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g rödbetor
  • 2 msk smör
  • 400 g tärnad savoykål
  • 1 msk honung
  • 400 g varmrökt lax
  • 0.5 tsk salt
  • Dressing:
  • 0.5 dl kapris
  • 0.5 citron, saften och finrivet skal
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka 15–20 min i saltat vatten. Gnid bort skalet med händerna. Skär i bitar.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Stek savoykålen tills den blivit mjuk. Salta och ringla över honung.
  3. Blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  4. Lägg den ljumna kålen och rödbetorna på serveringsfat eller tallrikar. Bryt loss bitar av laxen och fördela på salladen. Skeda över kaprisvinägretten.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus Meurling

2015-12-06

Fin balans mellan den rökta fisken,rödbetorna och kålen. Smakrikt och snyggt.

Liknande recept

Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(20)