Muhammara

Muhammara

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

En underbar kryddig paprikaröra med rostade valnötter och en doft av mynta.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g valnötter eller cashewnötter
  • 0.4 vitt bröd, i skivor
  • 3 urkärnade, hackade röda paprikor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 granatäpple
  • 1 urkärnad, hackad grön chilifrukt
  • 5 msk olivolja
  • 3 dl grovhackad persilja
  • 2 dl grovhackad färsk mynta

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en het stekpanna utan fett tills de har fått lite extra färg.
  2. Rosta brödskivorna i brödrost och skär bort kanterna. Kör bröd och nötter i en matberedare tills det ser ut som ströbröd.
  3. Kärna ur granatäpplet, spara kärnorna till garnering och häll den saft som bildas i matberedaren. Tillsätt paprika, vitlök, citronskal, citronsaft, chilifrukt samt örtkryddor och mixa tills blandningen fått en krämig konsistens. Häll i olivolja medan maskinen är igång. Smaka av med salt och kyl dippen.
  4. Garnera med granatäppelkärnorna.

Servering

Servera gärna med pitabröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brysselkål med hasselnötssmör

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönkålssallad till jul

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Grönkålssallad med julsmak

Betyg
Betyg
(243)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Julsallad

Betyg
Betyg
(10)
Muhammara
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 150 g valnötter eller cashewnötter
  • 0.4 vitt bröd, i skivor
  • 3 urkärnade, hackade röda paprikor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 granatäpple
  • 1 urkärnad, hackad grön chilifrukt
  • 5 msk olivolja
  • 3 dl grovhackad persilja
  • 2 dl grovhackad färsk mynta

Muhammara

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

En underbar kryddig paprikaröra med rostade valnötter och en doft av mynta.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en het stekpanna utan fett tills de har fått lite extra färg.
  2. Rosta brödskivorna i brödrost och skär bort kanterna. Kör bröd och nötter i en matberedare tills det ser ut som ströbröd.
  3. Kärna ur granatäpplet, spara kärnorna till garnering och häll den saft som bildas i matberedaren. Tillsätt paprika, vitlök, citronskal, citronsaft, chilifrukt samt örtkryddor och mixa tills blandningen fått en krämig konsistens. Häll i olivolja medan maskinen är igång. Smaka av med salt och kyl dippen.
  4. Garnera med granatäppelkärnorna.

Servering

Servera gärna med pitabröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brysselkål med hasselnötssmör

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Krossade cashewnötter med paprika

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönkålssallad till jul

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Grönkålssallad med julsmak

Betyg
Betyg
(243)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Julsallad

Betyg
Betyg
(10)