Muhammara

Betyg (1-5):
2.88 (17 betyg)

En underbar kryddig paprikaröra med rostade valnötter och en doft av mynta.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 150 g valnötter eller cashewnötter
  • 0.4 vitt bröd, i skivor
  • 3 urkärnade, hackade röda paprikor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 granatäpple
  • 1 urkärnad, hackad grön chilifrukt
  • 5 msk olivolja
  • 3 dl grovhackad persilja
  • 2 dl grovhackad färsk mynta

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en het stekpanna utan fett tills de har fått lite extra färg.
  2. Rosta brödskivorna i brödrost och skär bort kanterna. Kör bröd och nötter i en matberedare tills det ser ut som ströbröd.
  3. Kärna ur granatäpplet, spara kärnorna till garnering och häll den saft som bildas i matberedaren. Tillsätt paprika, vitlök, citronskal, citronsaft, chilifrukt samt örtkryddor och mixa tills blandningen fått en krämig konsistens. Häll i olivolja medan maskinen är igång. Smaka av med salt och kyl dippen.
  4. Garnera med granatäppelkärnorna.

Servering

Servera gärna med pitabröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(6)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Grönkålssallad med julsmak

(231)

Gurktzatziki med valnötter

(1)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Indiskt kryddris

(12)

Julsallad

(7)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(13)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 150 g valnötter eller cashewnötter
  • 0.4 vitt bröd, i skivor
  • 3 urkärnade, hackade röda paprikor
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 1 granatäpple
  • 1 urkärnad, hackad grön chilifrukt
  • 5 msk olivolja
  • 3 dl grovhackad persilja
  • 2 dl grovhackad färsk mynta

Muhammara

Betyg (1-5):
2.88 (17 betyg)

En underbar kryddig paprikaröra med rostade valnötter och en doft av mynta.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en het stekpanna utan fett tills de har fått lite extra färg.
  2. Rosta brödskivorna i brödrost och skär bort kanterna. Kör bröd och nötter i en matberedare tills det ser ut som ströbröd.
  3. Kärna ur granatäpplet, spara kärnorna till garnering och häll den saft som bildas i matberedaren. Tillsätt paprika, vitlök, citronskal, citronsaft, chilifrukt samt örtkryddor och mixa tills blandningen fått en krämig konsistens. Häll i olivolja medan maskinen är igång. Smaka av med salt och kyl dippen.
  4. Garnera med granatäppelkärnorna.

Servering

Servera gärna med pitabröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Brysselkål med rostade hasselnötter

(6)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Grönkålssallad med julsmak

(231)

Gurktzatziki med valnötter

(1)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(2)

Indiskt kryddris

(12)

Julsallad

(7)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies