Moules-gryta torsk och räkor

Betyg (1-5):
2.82 (34 betyg)

Fisk, räkor, vitt vin och vitlök. Det kan inte bli annat än urgott.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 200 g räkor med skal
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 370 ml torrt vitt vin
  • 1 msk olja
  • 1 strimlad liten gul lök
  • 1 kivad röd chili
  • 1 strimlad fänkål
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 500 g torskryggfilé i bitar, alt laxfilé
  • 4 strimlade salladslökar

Gör så här

  1. Tvätta musslorna i kallt vatten. Skala räkorna. Hetta upphälften av oljan en rymlig kastrull. Stek räkskalen med tomatpuré i 3 min. Häll på vinet och låt sjuda 3 min under lock. Ta kastrullen från värmen.
  2. Hetta upp resten av oljan kastrullen. Stek lök, vitlök och chili. Tillsätt fänkål och tomater.
  3. Salta fiskbitarna. Lägg i när fänkålen är mjuk. Sila över räkbuljongen och släng skalen. Häll i vatten och grädde.
  4. Lägg musslor och salladslök ovanpå och lägg på ett lock, spadet behöver inte täcka. Låt koka tills musslorna öppnat sig och fisken är klar, ca 3 min. (Släng de musslor som inte öppnat sig.) Lägg i räkorna.
  5. Servera gärna med majonnäs eller aioli och ev rostat surdegsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(34)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Asiatisk fiskgryta

(8)

Festfiskgryta

(10)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 200 g räkor med skal
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 370 ml torrt vitt vin
  • 1 msk olja
  • 1 strimlad liten gul lök
  • 1 kivad röd chili
  • 1 strimlad fänkål
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 500 g torskryggfilé i bitar, alt laxfilé
  • 4 strimlade salladslökar

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg (1-5):
2.82 (34 betyg)

Fisk, räkor, vitt vin och vitlök. Det kan inte bli annat än urgott.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta musslorna i kallt vatten. Skala räkorna. Hetta upphälften av oljan en rymlig kastrull. Stek räkskalen med tomatpuré i 3 min. Häll på vinet och låt sjuda 3 min under lock. Ta kastrullen från värmen.
  2. Hetta upp resten av oljan kastrullen. Stek lök, vitlök och chili. Tillsätt fänkål och tomater.
  3. Salta fiskbitarna. Lägg i när fänkålen är mjuk. Sila över räkbuljongen och släng skalen. Häll i vatten och grädde.
  4. Lägg musslor och salladslök ovanpå och lägg på ett lock, spadet behöver inte täcka. Låt koka tills musslorna öppnat sig och fisken är klar, ca 3 min. (Släng de musslor som inte öppnat sig.) Lägg i räkorna.
  5. Servera gärna med majonnäs eller aioli och ev rostat surdegsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Fisksoppa med saffrans-aioli

(34)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Asiatisk fiskgryta

(8)

Festfiskgryta

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies