För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg (1-5):
2.89 (35 betyg)

Fisk, räkor, vitt vin och vitlök. Det kan inte bli annat än urgott.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g räkor med skal
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 370 ml torrt vitt vin
  • 1 msk olja
  • 1 strimlad liten gul lök
  • 1 kivad röd chili
  • 1 strimlad fänkål
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 500 g torskryggfilé i bitar, alt laxfilé
  • 4 strimlade salladslökar
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Tvätta musslorna i kallt vatten. Skala räkorna. Hetta upphälften av oljan en rymlig kastrull. Stek räkskalen med tomatpuré i 3 min. Häll på vinet och låt sjuda 3 min under lock. Ta kastrullen från värmen.
  2. Hetta upp resten av oljan kastrullen. Stek lök, vitlök och chili. Tillsätt fänkål och tomater.
  3. Salta fiskbitarna. Lägg i när fänkålen är mjuk. Sila över räkbuljongen och släng skalen. Häll i vatten och grädde.
  4. Lägg musslor och salladslök ovanpå och lägg på ett lock, spadet behöver inte täcka. Låt koka tills musslorna öppnat sig och fisken är klar, ca 3 min. (Släng de musslor som inte öppnat sig.) Lägg i räkorna.
  5. Servera gärna med majonnäs eller aioli och ev rostat surdegsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisksoppa med saffrans-aioli

(35)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)

Fiskgryta med saffran och räkor

(54)

Camillas bouillabaisse

(14)

Asiatisk fiskgryta

(8)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 200 g räkor med skal
  • 1 kg blåmusslor
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 370 ml torrt vitt vin
  • 1 msk olja
  • 1 strimlad liten gul lök
  • 1 kivad röd chili
  • 1 strimlad fänkål
  • 250 g cocktailtomater
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 500 g torskryggfilé i bitar, alt laxfilé
  • 4 strimlade salladslökar
  • 1.5 tsk salt

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg (1-5):
2.89 (35 betyg)

Fisk, räkor, vitt vin och vitlök. Det kan inte bli annat än urgott.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta musslorna i kallt vatten. Skala räkorna. Hetta upphälften av oljan en rymlig kastrull. Stek räkskalen med tomatpuré i 3 min. Häll på vinet och låt sjuda 3 min under lock. Ta kastrullen från värmen.
  2. Hetta upp resten av oljan kastrullen. Stek lök, vitlök och chili. Tillsätt fänkål och tomater.
  3. Salta fiskbitarna. Lägg i när fänkålen är mjuk. Sila över räkbuljongen och släng skalen. Häll i vatten och grädde.
  4. Lägg musslor och salladslök ovanpå och lägg på ett lock, spadet behöver inte täcka. Låt koka tills musslorna öppnat sig och fisken är klar, ca 3 min. (Släng de musslor som inte öppnat sig.) Lägg i räkorna.
  5. Servera gärna med majonnäs eller aioli och ev rostat surdegsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisksoppa med saffrans-aioli

(35)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)

Fiskgryta med saffran och räkor

(54)

Camillas bouillabaisse

(14)

Asiatisk fiskgryta

(8)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)