Mosöverbakad chili con carne
  • Tid 1 tim
  • Ugn 225º

Mosöverbakad chili con carne

3.85 (13 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
Chili con carne:
  • 2 tsk olja
  • 500 g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 tsk liquid smoke, eventuellt
  • 800 g krossade tomater, 2 burkar
  • 1 dl chilisås
  • 800 g valfria bönor, 2 burkar
  • 1 msk vitvinsvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i lättsaltat vatten. Mosa med potatiskross och vispa ner smör, mjölk och smaka av med salt.

Chili con carne

  1. 1

    Hetta upp en stekpanna med olja i. Stek köttfärs, lök och vitlök. Tillsätt paprika, chili, spiskummin, eventuellt liquid smoke, krossade tomater och chilisås. Låt koka ihop i 10 minuter och häll sedan ner sköljda bönor och vinäger.

  2. 2

    Häll chilin i en ugnsform och toppa med potatismoset. Grädda i ugnen tills moset fått gyllene färg.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karl Andersson

    Jag blandade ner potatismoset istället, blev riktigt gott!!

  • Milan

    Gott och lätt att göra. Tycker dock att det är för mycket vinäger i receptet. Vinägern känns alltför mycket i den färdiga rätten.