Mosöverbakad chili con carne

Betyg (1-5):
3.85 (13 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 15 st
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • Chili con carne:
  • 2 tsk olja
  • 500 g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 tsk liquid smoke, eventuellt
  • 800 g krossade tomater, 2 burkar
  • 1 dl chilisås
  • 800 g valfria bönor, 2 burkar
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Mosa med potatiskross och vispa ner smör, mjölk och smaka av med salt.

Chili con carne

  1. Hetta upp en stekpanna med olja i. Stek köttfärs, lök och vitlök. Tillsätt paprika, chili, spiskummin, eventuellt liquid smoke, krossade tomater och chilisås. Låt koka ihop i 10 minuter och häll sedan ner sköljda bönor och vinäger.
  2. Häll chilin i en ugnsform och toppa med potatismoset. Grädda i ugnen tills moset fått gyllene färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karl Andersson

2013-07-29

Jag blandade ner potatismoset istället, blev riktigt gott!!

Milan

2012-10-03

Gott och lätt att göra. Tycker dock att det är för mycket vinäger i receptet. Vinägern känns alltför mycket i den färdiga rätten.

Liknande recept

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Lingonmarinerad fläskkarré

(6)

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad

(6)
15 st
  • Ingredienser 15 st
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • Chili con carne:
  • 2 tsk olja
  • 500 g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 tsk liquid smoke, eventuellt
  • 800 g krossade tomater, 2 burkar
  • 1 dl chilisås
  • 800 g valfria bönor, 2 burkar
  • 1 msk vitvinsvinäger

Mosöverbakad chili con carne

Betyg (1-5):
3.85 (13 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Mosa med potatiskross och vispa ner smör, mjölk och smaka av med salt.

Chili con carne

  1. Hetta upp en stekpanna med olja i. Stek köttfärs, lök och vitlök. Tillsätt paprika, chili, spiskummin, eventuellt liquid smoke, krossade tomater och chilisås. Låt koka ihop i 10 minuter och häll sedan ner sköljda bönor och vinäger.
  2. Häll chilin i en ugnsform och toppa med potatismoset. Grädda i ugnen tills moset fått gyllene färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karl Andersson

2013-07-29

Jag blandade ner potatismoset istället, blev riktigt gott!!

Milan

2012-10-03

Gott och lätt att göra. Tycker dock att det är för mycket vinäger i receptet. Vinägern känns alltför mycket i den färdiga rätten.

Liknande recept

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Lingonmarinerad fläskkarré

(6)

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies