Mosöverbakad chili con carne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.87 (15 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Chili con carne:
  • 2 tsk olja
  • 500 g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 tsk liquid smoke, eventuellt
  • 800 g krossade tomater, 2 burkar
  • 1 dl chilisås
  • 800 g valfria bönor, 2 burkar
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Mosa med potatiskross och vispa ner smör, mjölk och smaka av med salt.

Chili con carne

  1. Hetta upp en stekpanna med olja i. Stek köttfärs, lök och vitlök. Tillsätt paprika, chili, spiskummin, eventuellt liquid smoke, krossade tomater och chilisås. Låt koka ihop i 10 minuter och häll sedan ner sköljda bönor och vinäger.
  2. Häll chilin i en ugnsform och toppa med potatismoset. Grädda i ugnen tills moset fått gyllene färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karl Andersson

2013-07-29

Jag blandade ner potatismoset istället, blev riktigt gott!!

Milan

2012-10-03

Gott och lätt att göra. Tycker dock att det är för mycket vinäger i receptet. Vinägern känns alltför mycket i den färdiga rätten.

Liknande recept

Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 kg potatis
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • Chili con carne:
  • 2 tsk olja
  • 500 g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tärnad röd paprika
  • 1 hackad röd chilifrukt
  • 1 msk spiskummin
  • 0.5 tsk liquid smoke, eventuellt
  • 800 g krossade tomater, 2 burkar
  • 1 dl chilisås
  • 800 g valfria bönor, 2 burkar
  • 1 msk vitvinsvinäger

Mosöverbakad chili con carne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.87 (15 betyg)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Mosa med potatiskross och vispa ner smör, mjölk och smaka av med salt.

Chili con carne

  1. Hetta upp en stekpanna med olja i. Stek köttfärs, lök och vitlök. Tillsätt paprika, chili, spiskummin, eventuellt liquid smoke, krossade tomater och chilisås. Låt koka ihop i 10 minuter och häll sedan ner sköljda bönor och vinäger.
  2. Häll chilin i en ugnsform och toppa med potatismoset. Grädda i ugnen tills moset fått gyllene färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karl Andersson

2013-07-29

Jag blandade ner potatismoset istället, blev riktigt gott!!

Milan

2012-10-03

Gott och lätt att göra. Tycker dock att det är för mycket vinäger i receptet. Vinägern känns alltför mycket i den färdiga rätten.

Liknande recept

Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(67)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(2)