
Morotssorbet
Betyg (1-5):
En ny lockande variant av den kylda efterrätten.
Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 dl morotssaft
- 3 dl apelsinsaft
- 0.5 gelatinblad
- 0.75 dl florsocker
- 1 msk finhackad mynta
Gör så här
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten¨cirka 5 minuter, hetta upp apelsinsaft och florsocker och rör tills sockret smält. Rör ner gelatinbladet så att det också smälter. Låt kallna. Tillsätt morotsjuicen och myntan.
- Frys i glassmaskin eller häll upp blandningen i en bunke och ställ i frysen. Vispa hårt då och då tills glassen är frusen.
Morotssorbet
Betyg (1-5):
En ny lockande variant av den kylda efterrätten.
Tillagningstid: 2 timmar 15 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten¨cirka 5 minuter, hetta upp apelsinsaft och florsocker och rör tills sockret smält. Rör ner gelatinbladet så att det också smälter. Låt kallna. Tillsätt morotsjuicen och myntan.
- Frys i glassmaskin eller häll upp blandningen i en bunke och ställ i frysen. Vispa hårt då och då tills glassen är frusen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!