Morotsrulltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Morotskaka i forma av en rulltårta! Rulltårtan smaksätts med ingefära och kardemumma och fylls med en kräm av färskost, smör och riven morot. Så saftig och god!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 300 g cream cheese
  • 75 g morot, finriven
  • 0.5 apelsin, finrivet skal

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kryddoroch rör försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med vattnet.
  2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt iugnen ca 5 min. Strö lite socker över ett bakplåtspapper ochstjälp upp kakan på pappret.
  3. Dra av pappret som kakan gräddatspå. Rulla ihop från långsidan och låt svalna, det förhindrar attrullen inte spricker nästa gång den ska rullas ihop.
  4. Vispa ihop smör, florsocker och cream cheese. Vänd ner morotoch ev apelsinskal (endast det orangea). Bred ut fyllningenöver kakan och rulla ihop från långsidan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpakaka

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pepparkakspaj med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morotskaka

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Pumpapaj med pekannötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladkaka med zucchini

Betyg
Betyg
(24)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 300 g cream cheese
  • 75 g morot, finriven
  • 0.5 apelsin, finrivet skal

Morotsrulltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Morotskaka i forma av en rulltårta! Rulltårtan smaksätts med ingefära och kardemumma och fylls med en kräm av färskost, smör och riven morot. Så saftig och god!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:250º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kryddoroch rör försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med vattnet.
  2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt iugnen ca 5 min. Strö lite socker över ett bakplåtspapper ochstjälp upp kakan på pappret.
  3. Dra av pappret som kakan gräddatspå. Rulla ihop från långsidan och låt svalna, det förhindrar attrullen inte spricker nästa gång den ska rullas ihop.
  4. Vispa ihop smör, florsocker och cream cheese. Vänd ner morotoch ev apelsinskal (endast det orangea). Bred ut fyllningenöver kakan och rulla ihop från långsidan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Pumpakaka

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Zucchinikaka med kardemumma och apelsinglasyr

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pepparkakspaj med pumpa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Morotskaka

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Pumpakaka med glasyr

Betyg
Betyg
(46)
Spara recept

Pumpapaj med pekannötter

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Chokladkaka med zucchini

Betyg
Betyg
(24)