Morotsrulltårta

Morotsrulltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Nästan som en klassisk morotskaka men som en rulltårta med en krämig cream cheese-fyllning. Supergod och perfekt att bjuda på som dessert eller till fikat.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 80 g finrivna morötter
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
  • Fyllning
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 300 g cream cheese
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Pressa vätskan ur morötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggvispet.
  2. Rör ner morötter och olja. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 min.
  3. Strö ut socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på det sockrade pappret och dra försiktigt bort pappret den gräddats på. Låt svalna.
  4. Vispa ihop cream cheese, florsocker, smör, vaniljsocker och ev apelsinskal (endast det gula), gärna med elvisp. Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop från långsidan. Förvara rulltårtan i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2021-11-02

Underbart god rulltårta!

Liknande recept

Spara recept

Kalastårta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Morotskaka i långpanna

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotskaka med saffran och vit chokladsmörkräm

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Glutenfri tårta

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rödbets- och chokladkaka

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rödbetskaka med frosting och jordgubbar

Betyg
Betyg
(1)
Morotsrulltårta
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 80 g finrivna morötter
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
  • Fyllning
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 300 g cream cheese
  • 1 tsk vaniljsocker

Morotsrulltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Nästan som en klassisk morotskaka men som en rulltårta med en krämig cream cheese-fyllning. Supergod och perfekt att bjuda på som dessert eller till fikat.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
10 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pressa vätskan ur morötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggvispet.
  2. Rör ner morötter och olja. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 min.
  3. Strö ut socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på det sockrade pappret och dra försiktigt bort pappret den gräddats på. Låt svalna.
  4. Vispa ihop cream cheese, florsocker, smör, vaniljsocker och ev apelsinskal (endast det gula), gärna med elvisp. Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop från långsidan. Förvara rulltårtan i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2021-11-02

Underbart god rulltårta!

Liknande recept

Spara recept

Kalastårta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Morotskaka i långpanna

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotskaka med saffran och vit chokladsmörkräm

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Glutenfri tårta

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rödbets- och chokladkaka

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rödbetskaka med frosting och jordgubbar

Betyg
Betyg
(1)