Morotsrulltårta

Morotsrulltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Nästan som en klassisk morotskaka men som en rulltårta med en krämig cream cheese-fyllning. Supergod och perfekt att bjuda på som dessert eller till fikat.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
10 bitar
  • 80 g finrivna morötter
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
  • Fyllning
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 300 g cream cheese
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Pressa vätskan ur morötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggvispet.
  2. Rör ner morötter och olja. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 min.
  3. Strö ut socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på det sockrade pappret och dra försiktigt bort pappret den gräddats på. Låt svalna.
  4. Vispa ihop cream cheese, florsocker, smör, vaniljsocker och ev apelsinskal (endast det gula), gärna med elvisp. Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop från långsidan. Förvara rulltårtan i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2021-11-02

Underbart god rulltårta!

Morotsrulltårta
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 80 g finrivna morötter
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
  • Fyllning
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 300 g cream cheese
  • 1 tsk vaniljsocker

Morotsrulltårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Nästan som en klassisk morotskaka men som en rulltårta med en krämig cream cheese-fyllning. Supergod och perfekt att bjuda på som dessert eller till fikat.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
10 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Pressa vätskan ur morötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggvispet.
  2. Rör ner morötter och olja. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 7 min.
  3. Strö ut socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp kakan på det sockrade pappret och dra försiktigt bort pappret den gräddats på. Låt svalna.
  4. Vispa ihop cream cheese, florsocker, smör, vaniljsocker och ev apelsinskal (endast det gula), gärna med elvisp. Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop från långsidan. Förvara rulltårtan i kylen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingrid

2021-11-02

Underbart god rulltårta!