Kalastårta

Kalastårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Morotstårta i form av ett sandslott blir en perfekt tårta till barnkalaset. Enkelt recept som går lätt att förbereda. Botten kan bakas dagen innan.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Bottnar:
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 medelstora, finrivna morötter
  • 1 citron, pressad saft
  • 225 g smält smör
  • 4.5 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • Glasyr:
  • 200 g färskost
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 5 dl florsocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt morötter, citronsaft och det avsvalnade fettet. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner det i äggsmeten. Fyll småbrödsformar av papper eller smorda och bröade i metall till 2/3. Häll resten av smeten i en smord och bröad rund bakform.
  2. Grädda först småbrödsformarna i mitten av ugnen 5 - 15 minuter (beroende på storlek). Låt svalna på galler. Sätt in den runda formen i nedre delen av ugnen och gädda 30-40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
  3. Blanda ingredienserna till glasyren och bred 3/4 över och runt om kakan. Skär av toppen på småbröden och ställ dem upp och ner på kakan. Bred resten av glasyren på dem och garnera.

Servering

Garnera med kakpynt och flaggor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Kalastårta
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Bottnar:
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 medelstora, finrivna morötter
  • 1 citron, pressad saft
  • 225 g smält smör
  • 4.5 dl mjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • Glasyr:
  • 200 g färskost
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 5 dl florsocker

Kalastårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Morotstårta i form av ett sandslott blir en perfekt tårta till barnkalaset. Enkelt recept som går lätt att förbereda. Botten kan bakas dagen innan.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
15 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt morötter, citronsaft och det avsvalnade fettet. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och rör ner det i äggsmeten. Fyll småbrödsformar av papper eller smorda och bröade i metall till 2/3. Häll resten av smeten i en smord och bröad rund bakform.
  2. Grädda först småbrödsformarna i mitten av ugnen 5 - 15 minuter (beroende på storlek). Låt svalna på galler. Sätt in den runda formen i nedre delen av ugnen och gädda 30-40 minuter. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
  3. Blanda ingredienserna till glasyren och bred 3/4 över och runt om kakan. Skär av toppen på småbröden och ställ dem upp och ner på kakan. Bred resten av glasyren på dem och garnera.

Servering

Garnera med kakpynt och flaggor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Jordgubbsbruschetta

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rabarbercheesecake med jordgubbar

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)