Morotslåda

Morotslåda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Morotslåda med ris och morötter smaksatt med ingefära, kardemumma, kanel och muskot. Går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering. Ett smakrikt recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 15 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl rundkornigt ris
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 500 g morötter, fint rivna
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Koka ris, vatten och smör på låg värme tills nästan allt vatten kokat bort. Tillsätt grädde och koka upp under omrörning.
  2. Sänk värmen och låt småkoka under lock ca 15 min. Låt svalna.Blanda gröten med morötter, mandelmjöl, kryddor, salt, sirap och ägg.
  3. Häll i en smord ugnssäker form. Strö över ströbröd och klicka på smör. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim och 15 min.

Servering

Servera morotslådan till kryddiga köttbullar eller revbensspjäll.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-01-07

Till My: Det går bra att ta bort mandelmjölet. Lycka till! :)

My

2020-12-22

Kan man byta ut mandelmjölet mot något annat?

Liknande recept

Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabb kålrotslåda

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(2)
Morotslåda
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 dl rundkornigt ris
  • 1 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 5 dl vispgrädde
  • 500 g morötter, fint rivna
  • 0.5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk malen kardemumma
  • 0.5 tsk malen kanel
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 ägg, uppvispade
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör

Morotslåda

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Morotslåda med ris och morötter smaksatt med ingefära, kardemumma, kanel och muskot. Går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering. Ett smakrikt recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 30 min + 1 tim 15 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris, vatten och smör på låg värme tills nästan allt vatten kokat bort. Tillsätt grädde och koka upp under omrörning.
  2. Sänk värmen och låt småkoka under lock ca 15 min. Låt svalna.Blanda gröten med morötter, mandelmjöl, kryddor, salt, sirap och ägg.
  3. Häll i en smord ugnssäker form. Strö över ströbröd och klicka på smör. Grädda mitt i ugnen ca 1 tim och 15 min.

Servering

Servera morotslådan till kryddiga köttbullar eller revbensspjäll.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-01-07

Till My: Det går bra att ta bort mandelmjölet. Lycka till! :)

My

2020-12-22

Kan man byta ut mandelmjölet mot något annat?

Liknande recept

Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Yoghurtsås med rödbetor, äpple och pepparrot till kalvsylta

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Snabb kålrotslåda

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Rostad morotssallad med apelsin och yoghurtsås

Betyg
Betyg
(2)