Morotskaka med apelsin

Morotskaka med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Saftig morotskaka med apelsinglasyr. Perfekt att bjuda på till helgfikat. Recept ur kokboken Ta en kaka till av Mai-Lis Hellénius.

Tillagningstid: 20 min + 45 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
  • neutral olja och ströbröd, till formen
  • 150 g hasselnötter
  • 1.5 dl strösocker
  • 300 g morötter
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • apelsinskal, till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Olja in en sockerkaksform och täck kanterna med ströbröd.
  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills skalen spruckit. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid loss skalen.
  3. Mixa nötterna med ½ dl sockeri en matberedare monterad med knivblad. Skala och finriv morötterna. Vispa ägg och resten av sockret poröst med elvisp.
  4. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda alla ingredienser till en jämn smet och häll upp i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min, tills kakan känns torr med en provsticka. Låt kakan svalna helt innan den stjälps upp.

Glasyr

  1. Rör ihop florsocker med apelsinsaft. Skeda över den kalla kakan och garnera med apelsinskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Morotskaka med apelsin
11 st
  • Ingredienser (11)
  • neutral olja och ströbröd, till formen
  • 150 g hasselnötter
  • 1.5 dl strösocker
  • 300 g morötter
  • 3 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • apelsinskal, till garnering

Morotskaka med apelsin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Saftig morotskaka med apelsinglasyr. Perfekt att bjuda på till helgfikat. Recept ur kokboken Ta en kaka till av Mai-Lis Hellénius.

Tillagningstid: 20 min + 45 min i ugn
Ugnstemperatur:175º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Olja in en sockerkaksform och täck kanterna med ströbröd.
  2. Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills skalen spruckit. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid loss skalen.
  3. Mixa nötterna med ½ dl sockeri en matberedare monterad med knivblad. Skala och finriv morötterna. Vispa ägg och resten av sockret poröst med elvisp.
  4. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda alla ingredienser till en jämn smet och häll upp i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min, tills kakan känns torr med en provsticka. Låt kakan svalna helt innan den stjälps upp.

Glasyr

  1. Rör ihop florsocker med apelsinsaft. Skeda över den kalla kakan och garnera med apelsinskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!