Morotsbröd i korg

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Hembakat bröd = kärlek.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk olja
  • 4 dl finrivna morötter
  • 1 msk honung eller socker
  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 13 dl vetemjöl eller rågsikt
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37° (fingervarmt). Smula mer jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i olja, morötter, honung eller socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunken. Låt den jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma två runda bröd. Lägg dem i två mjölade korgar (ungefär fyllda till hälften) eller på en smord plåt. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
  3. Värm under tiden ugnen till 175°.
  4. Häll upp bröden på en smord plåt om de jäst i korg. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna övertäckta på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grov dinkellimpa

(124)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Grova rågfrallor

(19)

Brytbröd med frön

(20)

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

(6)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Lättbakade baguetter

(7)

Frukostbröd

(13)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 5 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 2 msk olja
  • 4 dl finrivna morötter
  • 1 msk honung eller socker
  • 1 dl siktat dinkelmjöl
  • 13 dl vetemjöl eller rågsikt
  • 2 tsk salt

Morotsbröd i korg

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Hembakat bröd = kärlek.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37° (fingervarmt). Smula mer jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löst sig. Blanda i olja, morötter, honung eller socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den är smidig och släpper bunken. Låt den jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma två runda bröd. Lägg dem i två mjölade korgar (ungefär fyllda till hälften) eller på en smord plåt. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter.
  3. Värm under tiden ugnen till 175°.
  4. Häll upp bröden på en smord plåt om de jäst i korg. Grädda bröden i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna övertäckta på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grov dinkellimpa

(124)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Grova rågfrallor

(19)

Brytbröd med frön

(20)

Glutenfri majslimpa med pumpakärnor

(6)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Lättbakade baguetter

(7)

Frukostbröd

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies