Morots- och sötpotatissoppa med rooibos-te

Betyg (1-5):
2.38 (13 betyg)

Soppa med morötter och sötpotatis som är lika god varm som kall.

Tillagningstid: 25 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 300 g morötter
  • 150 g sötpotatis
  • 1 hackad gul lök
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 25 g strimlad ingefära
  • 1 msk olivolja eller kallpressad rapsolja
  • 1 msk smör
  • 1 liter starkt bryggt rooibos-te (20 g rooibos-te)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.25 dl grädde
  • 0.5 dl torrt vitt vin, eventuellt
  • peppar
  • salt
  • Till servering:
  • kallpressad rapsolja
  • morotsskal, eventuellt
  • krasse, eventuellt

Gör så här

  1. Skala morötter och sötpotatis och skär dem i bitar.
  2. Stek lök, chili och ingefära i olja och smör i en kastrull tills de mjuknat.
  3. Tillsätt morötter, sötpotatis, te och buljongtärning. Låt koka under lock på medelvärme ca 15 min.
  4. Häll i grädde och ev vin. Låt soppan puttra 5 min och mixa slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. Droppa på lite rapsolja vid servering. Ska soppan serveras kall tillsätter man vinet strax före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslor

(18)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Widegrens morotssoppa

(20)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)

Räksoppa

(15)

Morots- och ingefärssoppa

(30)

Rotfruktssoppa med svamptopping

(5)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 300 g morötter
  • 150 g sötpotatis
  • 1 hackad gul lök
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 25 g strimlad ingefära
  • 1 msk olivolja eller kallpressad rapsolja
  • 1 msk smör
  • 1 liter starkt bryggt rooibos-te (20 g rooibos-te)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.25 dl grädde
  • 0.5 dl torrt vitt vin, eventuellt
  • peppar
  • salt
  • Till servering:
  • kallpressad rapsolja
  • morotsskal, eventuellt
  • krasse, eventuellt

Morots- och sötpotatissoppa med rooibos-te

Betyg (1-5):
2.38 (13 betyg)

Soppa med morötter och sötpotatis som är lika god varm som kall.

Tillagningstid: 25 minuter
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala morötter och sötpotatis och skär dem i bitar.
  2. Stek lök, chili och ingefära i olja och smör i en kastrull tills de mjuknat.
  3. Tillsätt morötter, sötpotatis, te och buljongtärning. Låt koka under lock på medelvärme ca 15 min.
  4. Häll i grädde och ev vin. Låt soppan puttra 5 min och mixa slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. Droppa på lite rapsolja vid servering. Ska soppan serveras kall tillsätter man vinet strax före servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopiroger

(8)

Jordärtskockssoppa med pilgrimsmusslor

(18)

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

(6)

Widegrens morotssoppa

(20)

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

(17)

Räksoppa

(15)

Morots- och ingefärssoppa

(30)

Rotfruktssoppa med svamptopping

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies