Morotssoppa med kokosmjölk och kräftstjärtar

Morotssoppa med kokosmjölk och kräftstjärtar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(96)

Krämig soppa med spenat och skaldjur, serverat med stekta bröd.

Tillagningstid: 35 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
  • 1 bakpotatis
  • 2 morot
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk curry
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 400 ml kokosmjölk
  • 340 g kräftstjärtar
  • 40 g babyspenat
  • Bröd:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och morot i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten, curry, fond och vitlök. Låt koka tills mjuka, 6-8 min.
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten, ägg och rör till en jämn smet. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smet. Stek tills de svällt upp och blivit gyllene på båda sidorna.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer och häll i kokosmjölk. Smaka av med salt. Lägg i kräftstjärtar och spenat vid servering.

Servering

Salta bröden med flingsalt och smaka av soppan med pressad citron.

Tips

Serverae bröden med barnens favoritost

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majsan i norr

2017-01-05

Så gott! Men vi la i lite chili för att få den lite starkare...

Åsa

2016-10-12

Så gott!!

Checkbox Coop

2016-09-28

Till Mli: Det ska vara vanlig torkad curry, den starka eller svaga är valfritt.

Mli

2016-09-26

Det finns många olika curry-kryddor. Vilken krydda är det tänkt till detta recept?

Cecilia

2015-12-01

Verkligen jättegott!

Morotssoppa med kokosmjölk och kräftstjärtar
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 bakpotatis
  • 2 morot
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk curry
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 400 ml kokosmjölk
  • 340 g kräftstjärtar
  • 40 g babyspenat
  • Bröd:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt

Morotssoppa med kokosmjölk och kräftstjärtar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(96)

Krämig soppa med spenat och skaldjur, serverat med stekta bröd.

Tillagningstid: 35 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och skär potatis och morot i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten, curry, fond och vitlök. Låt koka tills mjuka, 6-8 min.
  2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten, ägg och rör till en jämn smet. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smet. Stek tills de svällt upp och blivit gyllene på båda sidorna.
  3. Mixa soppan slät med en stavmixer och häll i kokosmjölk. Smaka av med salt. Lägg i kräftstjärtar och spenat vid servering.

Servering

Salta bröden med flingsalt och smaka av soppan med pressad citron.

Tips

Serverae bröden med barnens favoritost

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majsan i norr

2017-01-05

Så gott! Men vi la i lite chili för att få den lite starkare...

Åsa

2016-10-12

Så gott!!

Checkbox Coop

2016-09-28

Till Mli: Det ska vara vanlig torkad curry, den starka eller svaga är valfritt.

Mli

2016-09-26

Det finns många olika curry-kryddor. Vilken krydda är det tänkt till detta recept?

Cecilia

2015-12-01

Verkligen jättegott!