Morotssoppa med kokosmjölk och kräftstjärtar
  • Tid 35 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Morotssoppa med kokosmjölk och kräftstjärtar

2.98 (91 betyg)

Krämig soppa med spenat och skaldjur, serverat med stekta bröd.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 1 bakpotatis
  • 2 morötter
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk curry
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 400 ml kokosmjölk
  • 340 g kräftstjärtar
  • 40 g babyspenat
Bröd:
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 1 ägg
  • 0.5 dl olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär potatis och morot i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vatten, curry, fond och vitlök. Låt koka tills mjuka, 6-8 min.

  2. 2

    Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten, ägg och rör till en jämn smet. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut smet. Stek tills de svällt upp och blivit gyllene på båda sidorna.

  3. 3

    Mixa soppan slät med en stavmixer och häll i kokosmjölk. Smaka av med salt. Lägg i kräftstjärtar och spenat vid servering.

Servering

Salta bröden med flingsalt och smaka av soppan med pressad citron.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Serverae bröden med barnens favoritost
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Majsan i norr

    Så gott! Men vi la i lite chili för att få den lite starkare...

  • Åsa

    Så gott!!

  • Hanna webbredaktör

    Till Mli: Det ska vara vanlig torkad curry, den starka eller svaga är valfritt.

  • Mli

    Det finns många olika curry-kryddor. Vilken krydda är det tänkt till detta recept?

Visa fler