Morot Vietnam på aiolibädd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Alltså, kombinationen krispiga morötter, krämig aioli och knapriga jordnötter gör denna sallad så god. Recept av Mathias Dahlgren.

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g morot, i tunna strimlor
  • 1 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk pressad limesaft
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk finhackad silverlök
  • 2 tsk hackad röd chili
  • 1 dl grovt skuren mynta och korianderblad
  • Aioli
  • 1 ägg
  • 2.5 dl majsolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt
  • Till servering
  • 1 dl torrostad jordnöt, grovt hackade
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 lime, finrivet skal

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, limesaft och fisksås i en skål. Lägg i morötter, lök, chili och örter, låt dra 2 min. Häll av vätskan och låt rinna av i ett durkslag.

Aioli:

  1. Knäck ägget i ett mixerglas (smal hög bunke) och mixa medan du tillsätter oljan i en tunn stråle tills det blir en tjock konsistens. Smaka av med citronsaft, vitlök och salt.
  2. Bred ut aiolin på ett serveringsfat i ett tunt lager. Toppa med morotssalladen och strö över grovt hackade jordnötter, salladslök, chili och finrivet limeskal (endast det gröna). Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-08-20

Supergod!!!!

Liknande recept

Spara recept

Snabb kålrotslåda

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 300 g morot, i tunna strimlor
  • 1 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk pressad limesaft
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk finhackad silverlök
  • 2 tsk hackad röd chili
  • 1 dl grovt skuren mynta och korianderblad
  • Aioli
  • 1 ägg
  • 2.5 dl majsolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt
  • Till servering
  • 1 dl torrostad jordnöt, grovt hackade
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 lime, finrivet skal

Morot Vietnam på aiolibädd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Alltså, kombinationen krispiga morötter, krämig aioli och knapriga jordnötter gör denna sallad så god. Recept av Mathias Dahlgren.

Tillagningstid: 30 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, limesaft och fisksås i en skål. Lägg i morötter, lök, chili och örter, låt dra 2 min. Häll av vätskan och låt rinna av i ett durkslag.

Aioli:

  1. Knäck ägget i ett mixerglas (smal hög bunke) och mixa medan du tillsätter oljan i en tunn stråle tills det blir en tjock konsistens. Smaka av med citronsaft, vitlök och salt.
  2. Bred ut aiolin på ett serveringsfat i ett tunt lager. Toppa med morotssalladen och strö över grovt hackade jordnötter, salladslök, chili och finrivet limeskal (endast det gröna). Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2019-08-20

Supergod!!!!

Liknande recept

Spara recept

Snabb kålrotslåda

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Morotsmuffins med glasyr och strössel

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Morotscupcakes med philadelphiatopping

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Sallad med rostade morötter och belugalinser

Betyg
Betyg
(6)