Morot Vietnam på aiolibädd
  • Tid 30 min

Morot Vietnam på aiolibädd

0 (0 betyg)

Alltså, kombinationen krispiga morötter, krämig aioli och knapriga jordnötter gör denna sallad så god. Recept av Mathias Dahlgren.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 300 g morot, i tunna strimlor
  • 1 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 2 msk pressad limesaft
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk finhackad silverlök
  • 2 tsk hackad röd chili
  • 1 dl grovt skuren mynta och korianderblad
Aioli
  • 1 ägg
  • 2.5 dl majsolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • salt
Till servering
  • 1 dl torrostad jordnöt, grovt hackade
  • 1 salladslök, strimlad
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 lime, finrivet skal
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda vatten, socker, limesaft och fisksås i en skål. Lägg i morötter, lök, chili och örter, låt dra 2 min. Häll av vätskan och låt rinna av i ett durkslag.

Aioli:

  1. 1

    Knäck ägget i ett mixerglas (smal hög bunke) och mixa medan du tillsätter oljan i en tunn stråle tills det blir en tjock konsistens. Smaka av med citronsaft, vitlök och salt.

  2. 2

    Bred ut aiolin på ett serveringsfat i ett tunt lager. Toppa med morotssalladen och strö över grovt hackade jordnötter, salladslök, chili och finrivet limeskal (endast det gröna). Servera direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar