Mördegskakor

Mördegskakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Småkakor som fylls med nötkräm istället för hallonsylt. Så enkla att baka och himla goda.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g smör, kallt tärnat
  • 1 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.75 dl nötkräm

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör, socker, mjöl och vaniljsockermed händerna till en smidig deg.
  2. Dela i 24 bitar och forma till små bollar.Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper ochtryck en urgröpning med tummen.
  3. Klicka i en tesked nötkräm i varje och grädda mitti ugnen 15–20 min. Låt svalna på plåten.

Tips

Nötkrämenkan bytas motvalfri sylt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mördegskakor
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g smör, kallt tärnat
  • 1 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.75 dl nötkräm

Mördegskakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Småkakor som fylls med nötkräm istället för hallonsylt. Så enkla att baka och himla goda.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör, socker, mjöl och vaniljsockermed händerna till en smidig deg.
  2. Dela i 24 bitar och forma till små bollar.Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper ochtryck en urgröpning med tummen.
  3. Klicka i en tesked nötkräm i varje och grädda mitti ugnen 15–20 min. Låt svalna på plåten.

Tips

Nötkrämenkan bytas motvalfri sylt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!