Mördegskakor

Mördegskakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Småkakor som fylls med nötkräm istället för hallonsylt. Så enkla att baka och himla goda.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
  • 200 g smör, kallt tärnat
  • 1 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.75 dl nötkräm

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop smör, socker, mjöl och vaniljsocker med händerna till en smidig deg.
  2. Dela i 24 bitar och forma till små bollar. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och tryck en urgröpning med tummen.
  3. Klicka i en tesked nötkräm i varje och grädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt svalna på plåten.

Tips

Nötkrämen kan bytas mot valfri sylt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mördegskakor
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g smör, kallt tärnat
  • 1 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.75 dl nötkräm

Mördegskakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Småkakor som fylls med nötkräm istället för hallonsylt. Så enkla att baka och himla goda.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop smör, socker, mjöl och vaniljsocker med händerna till en smidig deg.
  2. Dela i 24 bitar och forma till små bollar. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och tryck en urgröpning med tummen.
  3. Klicka i en tesked nötkräm i varje och grädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt svalna på plåten.

Tips

Nötkrämen kan bytas mot valfri sylt.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!