Möra kex med lagrad ost och fänkålsfrön

Möra kex med lagrad ost och fänkålsfrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Gör egna kex med smak av Västerbottensost.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
45 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 100 g kuber kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 tsk fänkålsfrön

Gör så här

  1. Lägg ost och smör i en matberedare och kör tills allt är blandat.
  2. Tillsätt mjöl lite i sänder. Häll i vatten och fänkålsfrön och kör snabbt ihop till en smidig deg.
  3. Arbeta degen lätt på mjölat bakbord. Rulla den till en rulle, cirka 5 centimeter i diameter, och klä in i plastfolie. Låt degen vila i kylen 1 timme.
  4. Skär rullen i cirka 4 millimeter tjocka skivor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda 5–6 minuter.
  5. Låt kexen svalna på galler utan bakduk. Förvara svalt. Håller cirka två veckor i burk med tätt– slutande lock.

Tips

Byt ut fänkålsfröna mot dillfrö eller kummin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillade tapas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Ramslök- och tryffelost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(23)
Möra kex med lagrad ost och fänkålsfrön
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 100 g kuber kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 tsk fänkålsfrön

Möra kex med lagrad ost och fänkålsfrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Gör egna kex med smak av Västerbottensost.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
45 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg ost och smör i en matberedare och kör tills allt är blandat.
  2. Tillsätt mjöl lite i sänder. Häll i vatten och fänkålsfrön och kör snabbt ihop till en smidig deg.
  3. Arbeta degen lätt på mjölat bakbord. Rulla den till en rulle, cirka 5 centimeter i diameter, och klä in i plastfolie. Låt degen vila i kylen 1 timme.
  4. Skär rullen i cirka 4 millimeter tjocka skivor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda 5–6 minuter.
  5. Låt kexen svalna på galler utan bakduk. Förvara svalt. Håller cirka två veckor i burk med tätt– slutande lock.

Tips

Byt ut fänkålsfröna mot dillfrö eller kummin.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Champinjonhattar med parma och parmesan

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brötchen med lax och färskost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Frasig minipizza

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Grillade tapas

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Ramslök- och tryffelost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad halloumi med sallad

Betyg
Betyg
(23)