Möra kex med lagrad ost och fänkålsfrön

Möra kex med lagrad ost och fänkålsfrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Gör egna kex med smak av Västerbottensost.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
45 stycken
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 100 g kuber kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 tsk fänkålsfrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ost och smör i en matberedare och kör tills allt är blandat.
  2. Tillsätt mjöl lite i sänder. Häll i vatten och fänkålsfrön och kör snabbt ihop till en smidig deg.
  3. Arbeta degen lätt på mjölat bakbord. Rulla den till en rulle, cirka 5 centimeter i diameter, och klä in i plastfolie. Låt degen vila i kylen 1 timme.
  4. Skär rullen i cirka 4 millimeter tjocka skivor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda 5–6 minuter.
  5. Låt kexen svalna på galler utan bakduk. Förvara svalt. Håller cirka två veckor i burk med tätt– slutande lock.

Tips

Byt ut fänkålsfröna mot dillfrö eller kummin.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Möra kex med lagrad ost och fänkålsfrön
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 100 g kuber kallt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 tsk fänkålsfrön

Möra kex med lagrad ost och fänkålsfrön

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Gör egna kex med smak av Västerbottensost.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
45 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg ost och smör i en matberedare och kör tills allt är blandat.
  2. Tillsätt mjöl lite i sänder. Häll i vatten och fänkålsfrön och kör snabbt ihop till en smidig deg.
  3. Arbeta degen lätt på mjölat bakbord. Rulla den till en rulle, cirka 5 centimeter i diameter, och klä in i plastfolie. Låt degen vila i kylen 1 timme.
  4. Skär rullen i cirka 4 millimeter tjocka skivor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda 5–6 minuter.
  5. Låt kexen svalna på galler utan bakduk. Förvara svalt. Håller cirka två veckor i burk med tätt– slutande lock.

Tips

Byt ut fänkålsfröna mot dillfrö eller kummin.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!