
Mockafondant med nötkolasås
Betyg (1-5):
Fondant är utan tvekan den godaste och mest perfekta chokladdessert som finns. Knaprig yta och alldeles varm och krämig inuti.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 st
- Nötkolasås:
- 2.5 dl grädde
- 2 msk socker
- 0.5 dl ljus sirap
- 1 msk smör
- 50 g rostade hasselnötter eller macadamianötter
- Mockafondant:
- 0.5 dl socker
- 2 ägg, varav häften endast gula
- 50 g smör
- 1.5 msk pulverkaffe
- 2 msk hett vatten
- 100 g mörk choklad
- 2 msk vetemjöl
Gör så här
Kolasås
- Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka på ganska stark värme tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i smör och macadamianötter.
Mockafondant
- Vispa socker, ägg och äggula pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i smöret. Rör om tills chokladen har smält. Rör ihop kaffepulver med hett vatten.
- Häll smör- och chokladblandning och kaffe i det vispade. Vänd ner mjölet. Fördela smeten i fyra släta, höga muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Fondanten ska vara lös i mitten.
- Låt fondanten svalna några minuter och ta sedan försiktigt bort formen. Ställ en fondant på varje tallrik och häll över lite nötkolasås.
Mockafondant med nötkolasås
Betyg (1-5):
Fondant är utan tvekan den godaste och mest perfekta chokladdessert som finns. Knaprig yta och alldeles varm och krämig inuti.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 st
Gör så här
Kolasås
- Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka på ganska stark värme tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i smör och macadamianötter.
Mockafondant
- Vispa socker, ägg och äggula pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i smöret. Rör om tills chokladen har smält. Rör ihop kaffepulver med hett vatten.
- Häll smör- och chokladblandning och kaffe i det vispade. Vänd ner mjölet. Fördela smeten i fyra släta, höga muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Fondanten ska vara lös i mitten.
- Låt fondanten svalna några minuter och ta sedan försiktigt bort formen. Ställ en fondant på varje tallrik och häll över lite nötkolasås.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!