Mockafondant med nötkolasås
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Mockafondant med nötkolasås

3.85 (13 betyg)

Fondant är utan tvekan den godaste och mest perfekta chokladdessert som finns. Knaprig yta och alldeles varm och krämig inuti.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 st
Nötkolasås:
  • 2.5 dl grädde
  • 2 msk socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 50 g rostade hasselnötter eller macadamianötter
Mockafondant:
  • 0.5 dl socker
  • 2 ägg, varav häften endast gula
  • 50 g smör
  • 1.5 msk pulverkaffe
  • 2 msk hett vatten
  • 100 g mörk choklad
  • 2 msk vetemjöl
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Kolasås

  1. 1

    Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka på ganska stark värme tills såsen tjocknat, cirka 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i smör och macadamianötter.

Mockafondant

  1. 1

    Vispa socker, ägg och äggula pösigt. Smält smöret i en kastrull och ta från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i smöret. Rör om tills chokladen har smält. Rör ihop kaffepulver med hett vatten.

  2. 2

    Häll smör- och chokladblandning och kaffe i det vispade. Vänd ner mjölet. Fördela smeten i fyra släta, höga muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 7 minuter. Fondanten ska vara lös i mitten.

  3. 3

    Låt fondanten svalna några minuter och ta sedan försiktigt bort formen. Ställ en fondant på varje tallrik och häll över lite nötkolasås.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar