Mjuk pepparkaka med lingon

Mjuk pepparkaka med lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Mjuk pepparkaka som fylls med lingonsylt och täcks av en färskostkräm med grädde och socker. Påminner om red velvet cake i smaken.

Tillagningstid: 10 min
10 bitar
  • 300 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl lingonsylt
  • 350 g färdig mjuk pepparkaka
  • 1 dl frysta lingon, till garnering
  • florsocker

Gör så här

  1. Vispa ihop färskost, grädde, florsocker och vanilj.
  2. Dela kakan i tre delar. Bred lingonsylt på understa kakdelen kakdelen och ett lager med fyllning.
  3. Lägg på en kakdel till och ett lager till med sylt och fyllning.
  4. Lägg på den sista kakan som lock. Täck kakan med resten av fyllningen. Strö över frysta lingon vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mjuk pepparkaka med lingon
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl lingonsylt
  • 350 g färdig mjuk pepparkaka
  • 1 dl frysta lingon, till garnering
  • florsocker

Mjuk pepparkaka med lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Mjuk pepparkaka som fylls med lingonsylt och täcks av en färskostkräm med grädde och socker. Påminner om red velvet cake i smaken.

Tillagningstid: 10 min
10 bitar

Gör så här

  1. Vispa ihop färskost, grädde, florsocker och vanilj.
  2. Dela kakan i tre delar. Bred lingonsylt på understa kakdelen kakdelen och ett lager med fyllning.
  3. Lägg på en kakdel till och ett lager till med sylt och fyllning.
  4. Lägg på den sista kakan som lock. Täck kakan med resten av fyllningen. Strö över frysta lingon vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!