Minimuffins med ädelost och lingon

Minimuffins med ädelost och lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Försvinnande goda små mumsbitar - det söta i kakan står i perfekt kontrast till den salta smakrika ostkrämen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
50 st
  • 100 g smör eller margarin
  • 2.5 dl brun farin eller råsocker
  • 2 ägg
  • 1.5 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk bikarbonat eller dubbla mängden bakpulver
  • Topping:
  • 140 g ädelost, t ex Kvibille
  • 1.5 dl gräddfil
  • 2 dl lingon

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
  3. Ställ 50 småbrödsformar i papper på plåtar. Fördela smeten i formarna, ca 1 msk i varje. Grädda i mitten av ugnen 8 -10 minuter. Låt dem kallna.
  4. Blanda ost och gräddfil till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera med lingon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Minimuffins med ädelost och lingon
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g smör eller margarin
  • 2.5 dl brun farin eller råsocker
  • 2 ägg
  • 1.5 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk malen kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk bikarbonat eller dubbla mängden bakpulver
  • Topping:
  • 140 g ädelost, t ex Kvibille
  • 1.5 dl gräddfil
  • 2 dl lingon

Minimuffins med ädelost och lingon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Försvinnande goda små mumsbitar - det söta i kakan står i perfekt kontrast till den salta smakrika ostkrämen.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
50 st

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
  3. Ställ 50 småbrödsformar i papper på plåtar. Fördela smeten i formarna, ca 1 msk i varje. Grädda i mitten av ugnen 8 -10 minuter. Låt dem kallna.
  4. Blanda ost och gräddfil till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera med lingon.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!