
Minimuffins med ädelost och lingon
Betyg (1-5):
Försvinnande goda små mumsbitar - det söta i kakan står i perfekt kontrast till den salta smakrika ostkrämen.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 100 g smör eller margarin
- 2.5 dl brun farin eller råsocker
- 2 ägg
- 1.5 dl gräddfil
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk malen kanel
- 1 tsk malda kryddnejlikor
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk bikarbonat eller dubbla mängden bakpulver
- Topping:
- 140 g ädelost, t ex Kvibille
- 1.5 dl gräddfil
- 2 dl lingon
Gör så här
- Värm ugnen till 225°.
- Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
- Ställ 50 småbrödsformar i papper på plåtar. Fördela smeten i formarna, ca 1 msk i varje. Grädda i mitten av ugnen 8 -10 minuter. Låt dem kallna.
- Blanda ost och gräddfil till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera med lingon.
Minimuffins med ädelost och lingon
Betyg (1-5):
Försvinnande goda små mumsbitar - det söta i kakan står i perfekt kontrast till den salta smakrika ostkrämen.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
50 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Värm ugnen till 225°.
- Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Använd gärna matberedare. Tillsätt ett ägg i taget och rör om. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med kryddor och bikarbonat eller bakpulver.
- Ställ 50 småbrödsformar i papper på plåtar. Fördela smeten i formarna, ca 1 msk i varje. Grädda i mitten av ugnen 8 -10 minuter. Låt dem kallna.
- Blanda ost och gräddfil till en slät smet, går lättast i matberedare. Lägg en klick på varje muffins och garnera med lingon.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!