Lingonrutor

Lingonrutor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

God syrlig lingonsylt som möter smörig havretopping är hemligheten bakom den här populära kakan från Torfolk Gård. Recept av Olle göransson och Marica Möller.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl lingonsylt, eller annan sylt
  • Havretopping
  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Rör smöret smidigt och vispa ner ägget. Blanda mjöl, socker och bakpulver och rör ner i smörblandningen. Tryck ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper till en 1 cm hög platta och bred lingonsylten ovanpå.

Havretopping:

  1. Smält smöret och blanda med havregryn, socker och vaniljsocker. Häll smeten över lingonsylten så att det täcker. Grädda långt ner i ugnen 20–25 min. Skär i rutor när kakan svalnat något.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-16

Hej Britt, vad roligt att den här kakan är en favorit, vi gillar den också! /Elsa, webbredaktör

Britt

2021-11-14

Har bakat den ca.20 år o den är jättegod o lätt att baka

Coop

2020-09-17

Hej Jeanette. Det stämmer att det ska vara 1 msk bakpulver :) /Maja, redaktör

Jeanette

2020-09-14

Tycker 1 msk bakpulver lät mycket?

Coop

2020-06-30

Hej Marianne! Tack för att du påpekade det. Nu är smöret tillbaka i ingredienslistan. Det ska vara 150 g. Mvh Maja, redaktör

Marianne

2020-06-22

I beskrivning 1. står det rör smöret smidigt, men något smör finns ej med i ingredienslistan. Bara i toppingen.

Coop

2020-06-08

Hej Stella! Det ska vara 1,5 dl strösocker. Mvh Maja (redaktör)

Sella

2020-06-03

Hur mycket socker ska det vara i degen?

Liknande recept

Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)
Lingonrutor
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl lingonsylt, eller annan sylt
  • Havretopping
  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Lingonrutor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

God syrlig lingonsylt som möter smörig havretopping är hemligheten bakom den här populära kakan från Torfolk Gård. Recept av Olle göransson och Marica Möller.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör smöret smidigt och vispa ner ägget. Blanda mjöl, socker och bakpulver och rör ner i smörblandningen. Tryck ut smeten på en ugnsplåt med bakplåtspapper till en 1 cm hög platta och bred lingonsylten ovanpå.

Havretopping:

  1. Smält smöret och blanda med havregryn, socker och vaniljsocker. Häll smeten över lingonsylten så att det täcker. Grädda långt ner i ugnen 20–25 min. Skär i rutor när kakan svalnat något.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-11-16

Hej Britt, vad roligt att den här kakan är en favorit, vi gillar den också! /Elsa, webbredaktör

Britt

2021-11-14

Har bakat den ca.20 år o den är jättegod o lätt att baka

Coop

2020-09-17

Hej Jeanette. Det stämmer att det ska vara 1 msk bakpulver :) /Maja, redaktör

Jeanette

2020-09-14

Tycker 1 msk bakpulver lät mycket?

Coop

2020-06-30

Hej Marianne! Tack för att du påpekade det. Nu är smöret tillbaka i ingredienslistan. Det ska vara 150 g. Mvh Maja, redaktör

Marianne

2020-06-22

I beskrivning 1. står det rör smöret smidigt, men något smör finns ej med i ingredienslistan. Bara i toppingen.

Coop

2020-06-08

Hej Stella! Det ska vara 1,5 dl strösocker. Mvh Maja (redaktör)

Sella

2020-06-03

Hur mycket socker ska det vara i degen?

Liknande recept

Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Enkel cheesecake

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Blåbärscocotter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Pascha med hallon och blåbär

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lingon- och marängpaj

Betyg
Betyg
(4)