Lingon- och marängpaj

Lingon- och marängpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ugnstemperatur:125-175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g kallt smör i tärningar
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 125 g smör
  • 1 msk maizena
  • 1 dl saft av citrusfrukter, t ex citron, apelsin och lime
  • 2 citrusfrukter, finrivet skal
  • 3 ägg
  • 0.5 dl flytande honung
  • 2 dl tinade lingon, att strö över fyllningen
  • Schweizisk maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Gör så här

  1. Pajbotten: Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm diametern. Låt stå i frysen 15 min. Förgrädda mitt i ugnen, 15–20 min.

Fyllning:

  1. Sänk ugnsvärmen till 125°. Smält smöret. Rör ihop maizena med citrussaften. Vispa lätt ihop citrusblandningen med citrusskal, ägg och honung. Tillsätt smöret. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna till rumstemperatur. Strö lingonen över fyllningen.

Schweizisk maräng:

  1. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den svalnat, 5–10 min. Spritsa marängen över pajen och bränn av med brännare till gyllene färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstarte med citronkräm

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Marängtårta med daim och jordgubbar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bärrutor

Betyg
Betyg
(156)
Spara recept

Bärbakelse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Belgiska våfflor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(25)
Lingon- och marängpaj
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g kallt smör i tärningar
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 msk kallt vatten
  • 1 krm salt
  • Fyllning:
  • 125 g smör
  • 1 msk maizena
  • 1 dl saft av citrusfrukter, t ex citron, apelsin och lime
  • 2 citrusfrukter, finrivet skal
  • 3 ägg
  • 0.5 dl flytande honung
  • 2 dl tinade lingon, att strö över fyllningen
  • Schweizisk maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker

Lingon- och marängpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Ugnstemperatur:125-175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pajbotten: Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm diametern. Låt stå i frysen 15 min. Förgrädda mitt i ugnen, 15–20 min.

Fyllning:

  1. Sänk ugnsvärmen till 125°. Smält smöret. Rör ihop maizena med citrussaften. Vispa lätt ihop citrusblandningen med citrusskal, ägg och honung. Tillsätt smöret. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna till rumstemperatur. Strö lingonen över fyllningen.

Schweizisk maräng:

  1. Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den svalnat, 5–10 min. Spritsa marängen över pajen och bränn av med brännare till gyllene färg.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbstarte med citronkräm

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Marängtårta med daim och jordgubbar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bärrutor

Betyg
Betyg
(156)
Spara recept

Bärbakelse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Belgiska våfflor

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(25)