Lingon- och marängpaj
  • Ugn 125-175º

Lingon- och marängpaj

4.5 (2 betyg)

  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 125-175º

Tillagningstid: 1,5 tim + tid att svalna

Ingredienser

12 bitar
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl rismjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g kallt smör i tärningar
  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 krm salt
  • 1 msk kallt vatten
Fyllning:
  • 125 g smör
  • 1 msk maizena
  • 1 dl saft av citrusfrukter, t ex citron, apelsin och lime
  • 2 citrusfrukter, finrivet skal
  • 3 ägg
  • 0.5 dl flytande honung
  • 2 dl tinade lingon, att strö över fyllningen
Schweizisk maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1.5 dl strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Pajbotten: Sätt ugnen på 175°. Lägg alla ingredienser utom vattnet i en matberedare. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en form med löstagbar kant, 24–26 cm diametern. Låt stå i frysen 15 min. Förgrädda mitt i ugnen, 15–20 min.

Fyllning:

  1. 1

    Sänk ugnsvärmen till 125°. Smält smöret. Rör ihop maizena med citrussaften. Vispa lätt ihop citrusblandningen med citrusskal, ägg och honung. Tillsätt smöret. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna till rumstemperatur. Strö lingonen över fyllningen.

Schweizisk maräng:

  1. 1

    Rör äggvitor och socker i en skål över vattenbad tills sockret smält, ca 5 min. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa marängen med elvisp tills den svalnat, 5–10 min. Spritsa marängen över pajen och bränn av med brännare till gyllene färg.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar