Misostekt portabello med pommes och pesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Stekt portabello som marineras i en soja- och misomarinad och serveras till pommes och toppas med en pesto på mandel, basilika, rosmarin och olivolja. Recept från kokboken: Laga svamp av Martin Nordin.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g portabellosvamp
  • flingsalt
  • 2 rosmarinkvistar
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msk rapsolja, till stekning
  • Pesto
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk chiliolja eller finriven parmesan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten rosmarinkvist, repade blad
  • 1 kruka basilika
  • 30 g mandel
  • 30 g pinjenötter
  • salt
  • Miso- och sojamarinad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
  • 2 tsk tamarisoja
  • 2 msk misopasta
  • Till servering
  • pommes frites med krasse på

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna till fin färg i torrstekpanna. Mixa ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär svampen i 2 cm breda skivor. Blanda miso- och sojamarinaden. Hetta upp olja i en stekpanna.
  3. Stek svampen i omgångar så den får stekyta på båda sidor och krymper ihop något. Lyft från värmen och vänd ner i misomarinaden.
  4. Lägg över svampen i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 10 min.Lägg ev på rosmarinkvistar och krossade vitlöksklyftor,
  5. Servera med pommes och peston. Smula över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ljummen höstsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Barbequepaket med svamp och sparris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg
Betyg
(292)
Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Köttfärssås med sidfläsk

Betyg
Betyg
(92)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g portabellosvamp
  • flingsalt
  • 2 rosmarinkvistar
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msk rapsolja, till stekning
  • Pesto
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk chiliolja eller finriven parmesan
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten rosmarinkvist, repade blad
  • 1 kruka basilika
  • 30 g mandel
  • 30 g pinjenötter
  • salt
  • Miso- och sojamarinad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
  • 2 tsk tamarisoja
  • 2 msk misopasta
  • Till servering
  • pommes frites med krasse på

Misostekt portabello med pommes och pesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Stekt portabello som marineras i en soja- och misomarinad och serveras till pommes och toppas med en pesto på mandel, basilika, rosmarin och olivolja. Recept från kokboken: Laga svamp av Martin Nordin.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna till fin färg i torrstekpanna. Mixa ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär svampen i 2 cm breda skivor. Blanda miso- och sojamarinaden. Hetta upp olja i en stekpanna.
  3. Stek svampen i omgångar så den får stekyta på båda sidor och krymper ihop något. Lyft från värmen och vänd ner i misomarinaden.
  4. Lägg över svampen i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 10 min.Lägg ev på rosmarinkvistar och krossade vitlöksklyftor,
  5. Servera med pommes och peston. Smula över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ljummen höstsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Barbequepaket med svamp och sparris

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskytterfilégryta med svamp och bacon

Betyg
Betyg
(292)
Spara recept

Fläskkotletter med kantarellsås

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Stora köttbullar i svampsås

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Köttfärssås med sidfläsk

Betyg
Betyg
(92)