Misostekt portabello med pommes och pesto

Misostekt portabello med pommes och pesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Stekt portabello som marineras i en soja- och misomarinad och serveras till pommes och toppas med en pesto på mandel, basilika, rosmarin och olivolja. Recept från kokboken: Laga svamp av Martin Nordin.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 600 g portabellosvamp
  • 2 msk rapsolja, till stekning
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 rosmarinkvistar
  • flingsalt
  • Miso- och sojamarinad
  • 2 msk misopasta
  • 2 tsk tamarisoja
  • 1 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 msk rapsolja
  • Pesto
  • 30 g pinjenötter
  • 30 g mandel
  • 1 kruka basilika
  • 1 liten rosmarinkvist, repade blad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk näringsjäst eller finriven parmesan
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • Till servering
  • pommes frites med krasse på

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Mixa ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär svampen i 2 cm breda skivor. Blanda miso- och sojamarinaden. Hetta upp olja i en stekpanna.
  3. Stek svampen i omgångar så den får stekyta på båda sidor och krymper ihop något. Lyft från värmen och vänd ner i misomarinaden.
  4. Lägg över svampen i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Lägg ev på rosmarinkvistar och krossade vitlöksklyftor,
  5. Servera med pommes och peston. Smula över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Misostekt portabello med pommes och pesto
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g portabellosvamp
  • 2 msk rapsolja, till stekning
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 rosmarinkvistar
  • flingsalt
  • Miso- och sojamarinad
  • 2 msk misopasta
  • 2 tsk tamarisoja
  • 1 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 msk rapsolja
  • Pesto
  • 30 g pinjenötter
  • 30 g mandel
  • 1 kruka basilika
  • 1 liten rosmarinkvist, repade blad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk näringsjäst eller finriven parmesan
  • 1 dl olivolja
  • salt
  • Till servering
  • pommes frites med krasse på

Misostekt portabello med pommes och pesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Stekt portabello som marineras i en soja- och misomarinad och serveras till pommes och toppas med en pesto på mandel, basilika, rosmarin och olivolja. Recept från kokboken: Laga svamp av Martin Nordin.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Mixa ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt.
  2. Sätt ugnen på 225°. Skär svampen i 2 cm breda skivor. Blanda miso- och sojamarinaden. Hetta upp olja i en stekpanna.
  3. Stek svampen i omgångar så den får stekyta på båda sidor och krymper ihop något. Lyft från värmen och vänd ner i misomarinaden.
  4. Lägg över svampen i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Lägg ev på rosmarinkvistar och krossade vitlöksklyftor,
  5. Servera med pommes och peston. Smula över flingsalt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!