
Misostekt portabello med pommes och pesto
Betyg (1-5):
Stekt portabello som marineras i en soja- och misomarinad och serveras till pommes och toppas med en pesto på mandel, basilika, rosmarin och olivolja. Recept från kokboken: Laga svamp av Martin Nordin.
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
- 600 g portabellosvamp
- 2 msk rapsolja, till stekning
- 3 vitlöksklyftor, krossade
- 2 rosmarinkvistar
- flingsalt
- Miso- och sojamarinad
- 2 msk misopasta
- 2 tsk tamarisoja
- 1 msk sherryvinäger eller rödvinsvinäger
- 1 msk rapsolja
- Pesto
- 30 g pinjenötter
- 30 g mandel
- 1 kruka basilika
- 1 liten rosmarinkvist, repade blad
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk näringsjäst eller finriven parmesan
- 1 dl olivolja
- salt
- Till servering
- pommes frites med krasse på
Gör så här
- Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Mixa ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt.
- Sätt ugnen på 225°. Skär svampen i 2 cm breda skivor. Blanda miso- och sojamarinaden. Hetta upp olja i en stekpanna.
- Stek svampen i omgångar så den får stekyta på båda sidor och krymper ihop något. Lyft från värmen och vänd ner i misomarinaden.
- Lägg över svampen i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Lägg ev på rosmarinkvistar och krossade vitlöksklyftor,
- Servera med pommes och peston. Smula över flingsalt.
Misostekt portabello med pommes och pesto
Betyg (1-5):
Stekt portabello som marineras i en soja- och misomarinad och serveras till pommes och toppas med en pesto på mandel, basilika, rosmarin och olivolja. Recept från kokboken: Laga svamp av Martin Nordin.
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Gör så här
- Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Mixa ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt.
- Sätt ugnen på 225°. Skär svampen i 2 cm breda skivor. Blanda miso- och sojamarinaden. Hetta upp olja i en stekpanna.
- Stek svampen i omgångar så den får stekyta på båda sidor och krymper ihop något. Lyft från värmen och vänd ner i misomarinaden.
- Lägg över svampen i en ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Lägg ev på rosmarinkvistar och krossade vitlöksklyftor,
- Servera med pommes och peston. Smula över flingsalt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!