Minipanettone

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Den italienska traditionella julkakan är luftig, fruktfylld och hög. Här bakas den i konservburk och fylls men de godaste torkade och syltade frukterna vi hade i skafferiet. Gulligt och gott.

Tillagningstid: 45 min + 40 min jästid
Ugnstemperatur:175º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 3 ägg, 2 ägg + 1 äggula
  • 8 dl vetemjöl special
  • 12 g torrjäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ljummen mjölk (ca 40°)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 msk finhackad syltad ingefära
  • 1 dl finhackade aprikoser
  • 3 msk hackade torkade tranbär
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 msk flagad mandel
  • 2 msk pärlsocker

Gör så här

  1. Vispa äggen lätt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner den ljumma mjölken och äggen. Rör om ordentligt. Arbeta tills du får en mjuk, kladdig deg, gärna med en hushållsassistent eller degkrokarna på elvispen. Täck degen med plastfolie och låt den jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
  2. Klicka i smöret och blanda ner de syltade och torkade frukterna. Arbeta degen tills den är slät.
  3. Klipp till bitar av bakplåtspapper och fodra konservburkar (som rymmer ca 2 dl) med papperet. Eller ställ ut 10 stora, stadiga muffinsformar på en plåt.
  4. Fördela degen i formarna och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 min.

Topping

  1. Sätt ugnen på 175°. Pensla bullarna med ägg uppvispat med vatten. Strö över mandel och pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 25-30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

(41)

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

(2)

Snabba marängbakelser

(1)

Grillade persikor med raw kokos

(3)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

Key lime pie med jordgubbar

(5)

Citroncheesecake med passionsfrukt

(418)

Äppelpaj med lingon och ingefära

(5)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 ägg, 2 ägg + 1 äggula
  • 8 dl vetemjöl special
  • 12 g torrjäst
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl ljummen mjölk (ca 40°)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 3 msk finhackad syltad ingefära
  • 1 dl finhackade aprikoser
  • 3 msk hackade torkade tranbär
  • 0.5 tsk salt
  • Topping:
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 msk flagad mandel
  • 2 msk pärlsocker

Minipanettone

Betyg (1-5):
2.5 (4 betyg)

Den italienska traditionella julkakan är luftig, fruktfylld och hög. Här bakas den i konservburk och fylls men de godaste torkade och syltade frukterna vi hade i skafferiet. Gulligt och gott.

Tillagningstid: 45 min + 40 min jästid
Ugnstemperatur:175º
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggen lätt. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ner den ljumma mjölken och äggen. Rör om ordentligt. Arbeta tills du får en mjuk, kladdig deg, gärna med en hushållsassistent eller degkrokarna på elvispen. Täck degen med plastfolie och låt den jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
  2. Klicka i smöret och blanda ner de syltade och torkade frukterna. Arbeta degen tills den är slät.
  3. Klipp till bitar av bakplåtspapper och fodra konservburkar (som rymmer ca 2 dl) med papperet. Eller ställ ut 10 stora, stadiga muffinsformar på en plåt.
  4. Fördela degen i formarna och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 40 min.

Topping

  1. Sätt ugnen på 175°. Pensla bullarna med ägg uppvispat med vatten. Strö över mandel och pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 25-30 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärstårta med citron och mandelmassa

(41)

Jordgubbar i apelsin- och passionsfruktslag

(2)

Snabba marängbakelser

(1)

Grillade persikor med raw kokos

(3)

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

(109)

Key lime pie med jordgubbar

(5)

Citroncheesecake med passionsfrukt

(418)

Äppelpaj med lingon och ingefära

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies