
Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök
Betyg (1-5):
Du som gillar gorgonzola – prova! Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
- 500 g lammfärs eller kalvfärs
- 40 g soltorkade tomater, finhackade
- 3 msk crème fraiche
- 2 vitlöksklyftor, rivna
- 1 tsk torkad rosmarin eller oregano
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- neutral olja, till stekning
- Karamelliserad lök
- 2 rödlökar
- 2 msk smör
- 2 tsk strösocker
- Tillbehör
- 150 g gorgonzola
- 30 g rucola
- 8 ciabatta
Gör så här
- Karamelliserad lök: Skär löken i ringar. Låt smöret smälta i en stekpanna och lägg i löken. Stek löken på medelvärme och strö över sockret efter ca 3 min. Vänd runt och stek vidare tills löken är mjuk.
- Blanda färsen med soltorkade tomater, crème fraiche, vitlök, rosmarin, salt och peppar. Forma till åtta biffar och stek i olja eller grilla 3–4 min per sida.
- Grilla eller rosta bröden. Fyll dem med rucola och biffar toppade med smulad gorgonzola och karamelliserad lök.
Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök
Betyg (1-5):
Du som gillar gorgonzola – prova! Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.
Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Gör så här
- Karamelliserad lök: Skär löken i ringar. Låt smöret smälta i en stekpanna och lägg i löken. Stek löken på medelvärme och strö över sockret efter ca 3 min. Vänd runt och stek vidare tills löken är mjuk.
- Blanda färsen med soltorkade tomater, crème fraiche, vitlök, rosmarin, salt och peppar. Forma till åtta biffar och stek i olja eller grilla 3–4 min per sida.
- Grilla eller rosta bröden. Fyll dem med rucola och biffar toppade med smulad gorgonzola och karamelliserad lök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!