Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Du som gillar gorgonzola – prova! Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 500 g lammfärs eller kalvfärs
  • 40 g soltorkade tomater, finhackade
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk torkad rosmarin eller oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Karamelliserad lök
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk strösocker
  • Tillbehör
  • 150 g gorgonzola
  • 30 g rucola
  • 8 ciabatta

Gör så här

  1. Karamelliserad lök: Skär löken i ringar. Låt smöret smälta i en stekpanna och lägg i löken. Stek löken på medelvärme och strö över sockret efter ca 3 min. Vänd runt och stek vidare tills löken är mjuk.
  2. Blanda färsen med soltorkade tomater, crème fraiche, vitlök, rosmarin, salt och peppar. Forma till åtta biffar och stek i olja eller grilla 3–4 min per sida.
  3. Grilla eller rosta bröden. Fyll dem med rucola och biffar toppade med smulad gorgonzola och karamelliserad lök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g lammfärs eller kalvfärs
  • 40 g soltorkade tomater, finhackade
  • 3 msk crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk torkad rosmarin eller oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • neutral olja, till stekning
  • Karamelliserad lök
  • 2 rödlökar
  • 2 msk smör
  • 2 tsk strösocker
  • Tillbehör
  • 150 g gorgonzola
  • 30 g rucola
  • 8 ciabatta

Miniburgare med gorgonzola och karamelliserad lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Du som gillar gorgonzola – prova! Recept ur kokboken Hamburgare och Tex mex, av Lena Söderström.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Karamelliserad lök: Skär löken i ringar. Låt smöret smälta i en stekpanna och lägg i löken. Stek löken på medelvärme och strö över sockret efter ca 3 min. Vänd runt och stek vidare tills löken är mjuk.
  2. Blanda färsen med soltorkade tomater, crème fraiche, vitlök, rosmarin, salt och peppar. Forma till åtta biffar och stek i olja eller grilla 3–4 min per sida.
  3. Grilla eller rosta bröden. Fyll dem med rucola och biffar toppade med smulad gorgonzola och karamelliserad lök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!