Minibrownie med hasselnötstosca

Minibrownie med hasselnötstosca

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Söta små kladdkakor toppade med toscaglasy.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
  • 175 g mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 1.5 dl kakao
  • 0.5 dl sirap
  • 3 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 200 g hackad choklad (minst 70%)
  • 0.5 krm salt
  • Toscaglasyr:
  • 75 g smör
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl sirap
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk
  • 3 dl grovt hackade hasselnötter eller andra nötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker. Rör ner kakao, sirap och salt. Tillsätt äggen ett i taget och sedan mjölet. Vänd till sist ner chokladen.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, cirka 15x20 centimeter.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 20 minuter. Känn efter med provsticka, kakan ska vara lite kladdig.
  4. Smält smöret till toscaglasyren i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner nötterna och fördela blandningen över chokladkakan.
  5. Låt kakan svalna ordentligt innan den skärs upp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2013-12-31

Mums till nyårsfirandet!

Sabina

2012-05-10

Den skall jag pröva i helgen mums

Checkbox Coop

2012-04-24

Ja det går bra. Det är bara att välja laktosfria produkter istället för mjölk och smör.

Lillemor Jestin

2012-04-21

Hej! Det går väl göra dessa laktosfra också?

Minibrownie med hasselnötstosca
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 175 g mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 1.5 dl kakao
  • 0.5 dl sirap
  • 3 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 200 g hackad choklad (minst 70%)
  • 0.5 krm salt
  • Toscaglasyr:
  • 75 g smör
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl sirap
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.5 msk mjölk
  • 3 dl grovt hackade hasselnötter eller andra nötter

Minibrownie med hasselnötstosca

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Söta små kladdkakor toppade med toscaglasy.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
15 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker. Rör ner kakao, sirap och salt. Tillsätt äggen ett i taget och sedan mjölet. Vänd till sist ner chokladen.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna, cirka 15x20 centimeter.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 20 minuter. Känn efter med provsticka, kakan ska vara lite kladdig.
  4. Smält smöret till toscaglasyren i en kastrull. Tillsätt socker, sirap, mjöl och mjölk. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat. Rör ner nötterna och fördela blandningen över chokladkakan.
  5. Låt kakan svalna ordentligt innan den skärs upp.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2013-12-31

Mums till nyårsfirandet!

Sabina

2012-05-10

Den skall jag pröva i helgen mums

Checkbox Coop

2012-04-24

Ja det går bra. Det är bara att välja laktosfria produkter istället för mjölk och smör.

Lillemor Jestin

2012-04-21

Hej! Det går väl göra dessa laktosfra också?