Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping
  • Tid 30 min

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping

3.6 (5 betyg)

Värmande och mättande soppa med massor av nyttiga grönsaker toppas med bacon och parmesan.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 3 selleristjälkar
  • 3 salladslökar
  • 2 morötter
  • 0.5 liten zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1.5 liter vatten
  • 3 hönsbuljongtärning, kött- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 280 g skivat bacon, strimlat
  • 75 g parmesanost
  • 2 dl minipasta för soppor
  • 150 g små tomater, delade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strimla selleri och salladslök. Fintärna morot och zucchini. Fräs grönsakerna med vitlök och tomatpuré i oljan i en kastrull.

  2. 2

    Häll i vattnet och smula ner buljongtärningarna. Låt soppan koka upp. Stek baconet knaprigt och riv parmesanen.

  3. 3

    Häll i pastan i soppan och koka tills den är klar, ca 8 min. Häll i tomaterna och servera direkt. Toppa med bacon och parmesan.

Servering

Servera gärna med rostad potatis.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låt två av baconskivorna steka med grönsakerna från början för mer smak.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ingrid

    Mycket god och lätt att göra.