Minestronesoppa med köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.06 (16 betyg)

Klassisk minestrone med spaghetti, nötfärs, chili och paprika, enkelt och utmärkt till middag! Servera med vitlöksbröd.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 400 g nötfärs
  • 1 urkärnad röd chilifrukt
  • 1 hackad paprika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 300 g spagetti brutan i småbitar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 4 bröd
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en panna och bryn lök, vitlök och nötfärs cirka 3 minuter.
  2. Tillsätt chili, paprika, salt, peppar och stek ytterligare 2 minuter.
  3. Slå på vatten, buljong och låt koka upp. Tillsätt pasta och koka i soppan tills pastan är klar, cirka 8 minuter.
  4. Blanda vitlök, olja och salt. Snitta bröden och skeda i oljeblandningen i snitten. Grädda sedan bröden enligt anvisningen på förpackningen.

Tips

Fyll brödsnitten med ost eller färska örter innan de gräddas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Daniel

2019-12-12

Om ni har problem med vattnet, Använd Capellini n.1 från barilla tex. Dom är mycket tunnare och suger inte åt sig så mycket vätska.

Jeanette

2018-10-13

Har tre barn som är oooooootroligt kräsna men den här gillade alla tre. Halleluja! 😁

Ingela

2014-02-20

Halverade mängden köttfärs och la till 3 dl vatten och fick en bra soppa!

Lotta

2013-08-13

Behövs nästan 3 liter vatten.

Åsa Hylen

2013-01-22

Blev bjuden av min brorson på den här rätten och är nu på den här sidan för att ta del av receptet för kvällens måltid. Jag tyckte det var jättegott och tror att övriga familjen också kan tycka det. Men Jacob hade grön chili och röd paprika, och det var mer som en pastarätt än gryta.

Monica

2013-01-14

Alldeles för mycket med 1 röd chilifrukt, maträtten blev sååååå stark. Ska tillägga att jag gillar stark mat, men det här blev för mycket. Annars hade det varit mkt gott

Checkbox Coop

2012-04-02

Du har helt rätt. Det är för mycket spagetti. Det ska vara 300 g.

Irmeli Traire

2012-04-02

Någonstans är det fel, vattenmängd eller mängden spagetti...det blev ingen soppa...

Liknande recept

Spara recept

Pasta med baconsås

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pastasallad med broccoli och bacon

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Pastasallad med fylld pasta och basilika

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssås och spagetti

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Trasselpasta med baconströssel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pastasallad till grillat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pastasallad med skinka

Betyg
Betyg
(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 400 g nötfärs
  • 1 urkärnad röd chilifrukt
  • 1 hackad paprika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 liter vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 300 g spagetti brutan i småbitar
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 4 bröd
  • 0.5 tsk salt

Minestronesoppa med köttfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.06 (16 betyg)

Klassisk minestrone med spaghetti, nötfärs, chili och paprika, enkelt och utmärkt till middag! Servera med vitlöksbröd.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja i en panna och bryn lök, vitlök och nötfärs cirka 3 minuter.
  2. Tillsätt chili, paprika, salt, peppar och stek ytterligare 2 minuter.
  3. Slå på vatten, buljong och låt koka upp. Tillsätt pasta och koka i soppan tills pastan är klar, cirka 8 minuter.
  4. Blanda vitlök, olja och salt. Snitta bröden och skeda i oljeblandningen i snitten. Grädda sedan bröden enligt anvisningen på förpackningen.

Tips

Fyll brödsnitten med ost eller färska örter innan de gräddas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Daniel

2019-12-12

Om ni har problem med vattnet, Använd Capellini n.1 från barilla tex. Dom är mycket tunnare och suger inte åt sig så mycket vätska.

Jeanette

2018-10-13

Har tre barn som är oooooootroligt kräsna men den här gillade alla tre. Halleluja! 😁

Ingela

2014-02-20

Halverade mängden köttfärs och la till 3 dl vatten och fick en bra soppa!

Lotta

2013-08-13

Behövs nästan 3 liter vatten.

Åsa Hylen

2013-01-22

Blev bjuden av min brorson på den här rätten och är nu på den här sidan för att ta del av receptet för kvällens måltid. Jag tyckte det var jättegott och tror att övriga familjen också kan tycka det. Men Jacob hade grön chili och röd paprika, och det var mer som en pastarätt än gryta.

Monica

2013-01-14

Alldeles för mycket med 1 röd chilifrukt, maträtten blev sååååå stark. Ska tillägga att jag gillar stark mat, men det här blev för mycket. Annars hade det varit mkt gott

Checkbox Coop

2012-04-02

Du har helt rätt. Det är för mycket spagetti. Det ska vara 300 g.

Irmeli Traire

2012-04-02

Någonstans är det fel, vattenmängd eller mängden spagetti...det blev ingen soppa...

Liknande recept

Spara recept

Pasta med baconsås

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pastasallad med broccoli och bacon

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Pastasallad med fylld pasta och basilika

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssås och spagetti

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Trasselpasta med baconströssel

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Bolognese

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Pastasallad till grillat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pastasallad med skinka

Betyg
Betyg
(4)