Mezebollar med libanesisk bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Middagen smaksatt med vitlök, citron och persilja.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl bulgur
  • 500 g nötfärs eller hönsfärs
  • 3 vitlöksklyftor, pressad
  • 0.5 kruka persilja, hackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 dl russin
  • 40 g rucola
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda färsen med hälften av vitlöken och persiljan, salt och peppar. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och klicka eller forma till små bollar av färsen och stek tills de är genomstekta, ca 8 min.
  3. Värm upp resten av oljan i en annan stekpanna och stek lök, resten av vitlöken och tomatpuré tills löken är mjuk. Häll ner bulgur och rör om ordentligt så det blir en jämn röd färg. Dra pannan från värmen. Vänd runt med citronskal, russin och rucola. Smaka av med salt.
  4. Servera de nystekta färsbollarna med bulgur och pressa gärna lite citron över vid servering.

Servering

Servera med en klick turkisk yoghyrt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2020-11-29

Väldigt gott. Vi tyckte dock att det var lite torrt utan sås. Nästa gång skall vi ha tzatziki till.

Liknande recept

Spara recept

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Couscousbollar med biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Oliv- och citronfrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Stifado - grekiskt långkok

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lammytterfilé med grönsakscouscous

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttfärssås med bovete

Betyg
Betyg
(56)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl bulgur
  • 500 g nötfärs eller hönsfärs
  • 3 vitlöksklyftor, pressad
  • 0.5 kruka persilja, hackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 dl russin
  • 40 g rucola
  • 1 tsk salt

Mezebollar med libanesisk bulgur

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Middagen smaksatt med vitlök, citron och persilja.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda färsen med hälften av vitlöken och persiljan, salt och peppar. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och klicka eller forma till små bollar av färsen och stek tills de är genomstekta, ca 8 min.
  3. Värm upp resten av oljan i en annan stekpanna och stek lök, resten av vitlöken och tomatpuré tills löken är mjuk. Häll ner bulgur och rör om ordentligt så det blir en jämn röd färg. Dra pannan från värmen. Vänd runt med citronskal, russin och rucola. Smaka av med salt.
  4. Servera de nystekta färsbollarna med bulgur och pressa gärna lite citron över vid servering.

Servering

Servera med en klick turkisk yoghyrt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2020-11-29

Väldigt gott. Vi tyckte dock att det var lite torrt utan sås. Nästa gång skall vi ha tzatziki till.

Liknande recept

Spara recept

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Råstekt broccoli med bulgur och grekiska köttbullar

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Couscousbollar med biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Oliv- och citronfrikadeller i tomatsås

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Stifado - grekiskt långkok

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lammytterfilé med grönsakscouscous

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Köttfärssås med bovete

Betyg
Betyg
(56)