Mezebollar med libanesisk bulgur

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Middagen smaksatt med vitlök, citron och persilja.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 3 dl bulgur
  • 500 g nötfärs eller hönsfärs
  • 3 vitlöksklyftor, pressad
  • 0.5 kruka persilja, hackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 dl russin
  • 40 g rucola

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda färsen med hälften av vitlöken och persiljan, salt och peppar. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och klicka eller forma till små bollar av färsen och stek tills de är genomstekta, ca 8 min.
  3. Värm upp resten av oljan i en annan stekpanna och stek lök, resten av vitlöken och tomatpuré tills löken är mjuk. Häll ner bulgur och rör om ordentligt så det blir en jämn röd färg. Dra pannan från värmen. Vänd runt med citronskal, russin och rucola. Smaka av med salt.
  4. Servera de nystekta färsbollarna med bulgur och pressa gärna lite citron över vid servering.

Servering

Servera med en klicka turkisk yoghyrt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssås med bovete

(10)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Oliv- och citronfrikadeller i tomatsås

(12)

Quinoasallad med lammfärsburgare

(0)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

(4)

Biff med grekisk tomatsallad

(24)

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 dl bulgur
  • 500 g nötfärs eller hönsfärs
  • 3 vitlöksklyftor, pressad
  • 0.5 kruka persilja, hackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 2 dl russin
  • 40 g rucola

Mezebollar med libanesisk bulgur

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Middagen smaksatt med vitlök, citron och persilja.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda färsen med hälften av vitlöken och persiljan, salt och peppar. Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna och klicka eller forma till små bollar av färsen och stek tills de är genomstekta, ca 8 min.
  3. Värm upp resten av oljan i en annan stekpanna och stek lök, resten av vitlöken och tomatpuré tills löken är mjuk. Häll ner bulgur och rör om ordentligt så det blir en jämn röd färg. Dra pannan från värmen. Vänd runt med citronskal, russin och rucola. Smaka av med salt.
  4. Servera de nystekta färsbollarna med bulgur och pressa gärna lite citron över vid servering.

Servering

Servera med en klicka turkisk yoghyrt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssås med bovete

(10)

Kåldolmar med savoykål

(2)

Oliv- och citronfrikadeller i tomatsås

(12)

Quinoasallad med lammfärsburgare

(0)

Helstekt rostbiff med couscoussallad

(0)

Ostfyllda köttbullar med matig kamut-vetesallad

(4)

Biff med grekisk tomatsallad

(24)

Ljummen matvetesallad med pannbiff och brynt löksmör

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies