För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Melonsallad med mozzarella

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Låt honungsmelon, mozzarella och basilika få sällskap av olika sorters bönor som gör den här salladen extra matig. Dressingen med sesamolja, vit balsamvinäger och vitlök blir dessutom en fin smakförhöjare.

Tillagningstid: 20 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 honungsmelon
  • 2 buffel mozzarella
  • 1 burk svarta bönor (400 g)
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 liten rosésallad
  • 2 dl frysta, tinade sojabönor
  • 2 strimlade salladslökar
  • 0.5 kruka basilika
  • 2 msk torrostade sesamfrön

Gör så här

  1. Dela melonen och gröp ut kärnorna. Skär bort skalet och tärna i 2 cm stora bitar. Bryt bitar av mozzarellan.
  2. Skölj de svarta bönorna i kallt vatten. Blanda ihop sesamolja med vinäger och vitlök i en bunke.
  3. Bryt bitar av rosésalladen och slunga runt i dressingen. Lägg upp på ett serveringsfat och fördela melon, mozzarella, bönor och salladslök ovanpå (ringla ev över lite mer dressing). Toppa med basilikablad och sesamfrön.

Tips

Tips! Det är lika gott med andra melonsorter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Tyvärr inte gott. Sesamoljan tog över och annars goda ingredienser smakade sunkigt. Blir konstigt med osten, melonen, sesam, basilika ... För mycket av det goda i kombo tyvärr.

Fritz

2015-07-31

Under läsandet av betyget blev jag alltmer tveksam till kommentaren: detta visade sig dock vara helt obefogat då författaren vet vad hen gör. En intressant kommentar med många olika språkliga passager, vilket gör att den ena raden inte är den andra lik.

HT

2015-05-31

Under förberedelsen av salladen blev jag allt mer tveksam till detta recept: detta visade sig dock vara helt obefogat då författaren vet vad hen gör. Ett intressant recept med många olika smaker vilket gör att den ena tuggan inte är den andra lik. Två råd för dig som vill testa detta (och jag rekommenderar det!): följ receptet och välj en fin, mogen melon. 1 msk sesamolja låter som mycket, men smaken tar inte över som sesamolja lätt gör. Melonen bär upp hela rätten, och jag misstänker att salladen blir avsevärt mycket tråkigare om melonen är smaklös. En sista sak: jag är inte helt säker på hur receptet är tänkt att räcka till 8 portioner. Fyra mindre portioner räcker det till, enligt min mening.

Liknande recept

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

(22)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(28)

Potatismos med citrus och parmesan

(2)

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

(15)

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

(3)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

(31)

Rosmarinstekt halloumisallad med aprikoser

(4)

Matvetesallad marockostyle

(25)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 honungsmelon
  • 2 buffel mozzarella
  • 1 burk svarta bönor (400 g)
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 liten rosésallad
  • 2 dl frysta, tinade sojabönor
  • 2 strimlade salladslökar
  • 0.5 kruka basilika
  • 2 msk torrostade sesamfrön

Melonsallad med mozzarella

Betyg (1-5):
3.88 (8 betyg)

Låt honungsmelon, mozzarella och basilika få sällskap av olika sorters bönor som gör den här salladen extra matig. Dressingen med sesamolja, vit balsamvinäger och vitlök blir dessutom en fin smakförhöjare.

Tillagningstid: 20 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela melonen och gröp ut kärnorna. Skär bort skalet och tärna i 2 cm stora bitar. Bryt bitar av mozzarellan.
  2. Skölj de svarta bönorna i kallt vatten. Blanda ihop sesamolja med vinäger och vitlök i en bunke.
  3. Bryt bitar av rosésalladen och slunga runt i dressingen. Lägg upp på ett serveringsfat och fördela melon, mozzarella, bönor och salladslök ovanpå (ringla ev över lite mer dressing). Toppa med basilikablad och sesamfrön.

Tips

Tips! Det är lika gott med andra melonsorter!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rebecca

2015-09-26

Tyvärr inte gott. Sesamoljan tog över och annars goda ingredienser smakade sunkigt. Blir konstigt med osten, melonen, sesam, basilika ... För mycket av det goda i kombo tyvärr.

Fritz

2015-07-31

Under läsandet av betyget blev jag alltmer tveksam till kommentaren: detta visade sig dock vara helt obefogat då författaren vet vad hen gör. En intressant kommentar med många olika språkliga passager, vilket gör att den ena raden inte är den andra lik.

HT

2015-05-31

Under förberedelsen av salladen blev jag allt mer tveksam till detta recept: detta visade sig dock vara helt obefogat då författaren vet vad hen gör. Ett intressant recept med många olika smaker vilket gör att den ena tuggan inte är den andra lik. Två råd för dig som vill testa detta (och jag rekommenderar det!): följ receptet och välj en fin, mogen melon. 1 msk sesamolja låter som mycket, men smaken tar inte över som sesamolja lätt gör. Melonen bär upp hela rätten, och jag misstänker att salladen blir avsevärt mycket tråkigare om melonen är smaklös. En sista sak: jag är inte helt säker på hur receptet är tänkt att räcka till 8 portioner. Fyra mindre portioner räcker det till, enligt min mening.

Liknande recept

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

(22)

Sallad med stekta päron, manchego och rostade mandlar

(28)

Potatismos med citrus och parmesan

(2)

Chèvre chaud-toast med fikonchutney

(15)

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

(3)

Matig melonsallad med bönor, fetaost och kyckling

(31)

Rosmarinstekt halloumisallad med aprikoser

(4)

Matvetesallad marockostyle

(25)