Melongazpacho med lime
  • Tid 20 min + 30 min i kylen

Melongazpacho med lime

3.6 (5 betyg)

Svalka dig i sommar med vår fruktiga melongazpacho.

  • Tillagningstid 20 min + 30 min i kylen
  • Ingredienser 19

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg vattenmelon, kärnfri
  • 3 st kvisttomater
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk färsk ingefära, finhackad
  • 1 st lime
  • salt
  • chiliflakes
Dippsås:
  • 2 dl yoghurt, 10%
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk citronskal
  • 2 msk örter, färska - ex persilja och oregano
  • salt
  • peppar
Tillbehör:
  • 150 g fetaost
  • 0.5 st citron
  • 1 msk honung, flytande
  • chiliflakes
  • 200 g chips, rotfruktschips eller lantchips
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär bort skalet och skär vattenmelonen i mindre bitar. Dela tomaterna i fyra delar och gröp ut kärnorna.

  2. 2

    Mixa melon med tomater till en slät soppa. Tillsätt olivolja, ingefära, limesaft och finrivet limeskal (endast det gröna). Smaka av med salt och chiliflakes.

  3. 3

    Häll upp på flaska och ställ i kylen i minst 30 min tills den blir riktigt kall.

Dippsås

  1. 1

    Blanda yoghurt med vitlök, citronsaft och citronskal. Vänd ner örter. Smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Lägg fetaosten i en picknicklåda och pressa över saften av citronen. Ringla över honung och strö på chili. Servera soppan kall i glas med tillbehören.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Kyl soppan och njut med knapriga lantchips & krämig dipp.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar