Melongazpacho med lime

Melongazpacho med lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Svalka dig i sommar med vår fruktiga melongazpacho.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kylen
4 portioner
  • 1 kg vattenmelon, kärnfri
  • 3 st kvisttomater
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk färsk ingefära, finhackad
  • 1 st lime
  • chiliflakes
  • salt
  • Dippsås:
  • 2 dl yoghurt, 10%
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk citronskal
  • 2 msk örter, färska - ex persilja och oregano
  • peppar
  • salt
  • Tillbehör:
  • 150 g fetaost
  • 0.5 st citron
  • 1 msk honung, flytande
  • chiliflakes
  • 200 g chips, rotfruktschips eller lantchips

Gör så här

  1. Skär bort skalet och skär vattenmelonen i mindre bitar. Dela tomaterna i fyra delar och gröp ut kärnorna.
  2. Mixa melon med tomater till en slät soppa. Tillsätt olivolja, ingefära, limesaft och finrivet limeskal (endast det gröna). Smaka av med salt och chiliflakes.
  3. Häll upp på flaska och ställ i kylen i minst 30 min tills den blir riktigt kall.

Dippsås

  1. Blanda yoghurt med vitlök, citronsaft och citronskal. Vänd ner örter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg fetaosten i en picknicklåda och pressa över saften av citronen. Ringla över honung och strö på chili. Servera soppan kall i glas med tillbehören.

Tips

Kyl soppan och njut med knapriga lantchips & krämig dipp.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Melongazpacho med lime
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 kg vattenmelon, kärnfri
  • 3 st kvisttomater
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk färsk ingefära, finhackad
  • 1 st lime
  • chiliflakes
  • salt
  • Dippsås:
  • 2 dl yoghurt, 10%
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk pressad citron
  • 1 tsk citronskal
  • 2 msk örter, färska - ex persilja och oregano
  • peppar
  • salt
  • Tillbehör:
  • 150 g fetaost
  • 0.5 st citron
  • 1 msk honung, flytande
  • chiliflakes
  • 200 g chips, rotfruktschips eller lantchips

Melongazpacho med lime

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Svalka dig i sommar med vår fruktiga melongazpacho.

Tillagningstid: 20 min + 30 min i kylen
4 portioner

Gör så här

  1. Skär bort skalet och skär vattenmelonen i mindre bitar. Dela tomaterna i fyra delar och gröp ut kärnorna.
  2. Mixa melon med tomater till en slät soppa. Tillsätt olivolja, ingefära, limesaft och finrivet limeskal (endast det gröna). Smaka av med salt och chiliflakes.
  3. Häll upp på flaska och ställ i kylen i minst 30 min tills den blir riktigt kall.

Dippsås

  1. Blanda yoghurt med vitlök, citronsaft och citronskal. Vänd ner örter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Lägg fetaosten i en picknicklåda och pressa över saften av citronen. Ringla över honung och strö på chili. Servera soppan kall i glas med tillbehören.

Tips

Kyl soppan och njut med knapriga lantchips & krämig dipp.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!