Mathavresallad med kyckling, cocktailtomater och oliver
  • Tid 30 min

Mathavresallad med kyckling, cocktailtomater och oliver

3.38 (16 betyg)

En god sallad med färska örter och en god rödvinsvinägrett.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl mathavre
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 400 g kycklinglårfilé i bitar
  • 140 g bacon (1 paket)
  • 2 msk olivolja
  • 125 g cocktailtomater i halvor (1 ask=250 g)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 180 g palsternacka i tärningar
  • 50 g rotselleri i tärningar
  • 100 g hela kalamataoliver med eller utan kärnor
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 msk finhackad färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Vinägrett:
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka mathavren i kycklingbuljongen i cirka 7 minuter. Tillsätt palsternackan och rotsellerin i vattnet och koka ytterligare cirka 5 minuter. Slå av vattnet.

  2. 2

    Stek kycklingbitar och bacon. Blanda kyckling och bacon med mathavren och rotfrukterna. Tillsätt cocktailtomater, oliver och kryddor. Blanda väl och servera med vinägretten.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sandra

    Ni har även missat kycklingbuljongen bland ingredienserna.

  • Annika/webbredaktionen

    Tack för synpunkt - vi har missat bacon i ingredienslistan och ändrar snarast. 140 g (1 paket) bacon är lagom.

  • Kina

    Bacon?! Hur mycket?