Mathavre med halloumi och citronyoghurt
  • Tid 25 min

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

3.9 (20 betyg)

Superhälsosamt och supergott, denna blandning av mathavre och halloumi. Yoghurtsåsen till är toppen. Recept av: Eleonora Von Essen och foto: Linda Preiditis

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl mathavre
  • 2 morötter
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 250 g körsbärstomater
  • 400 g halloumi
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • 1 msk olivolja, till stekning
Citronyoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • salt och peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten och buljongtärning. Skala morötterna och tärna dem fint. Skär även paprikan i mindre bitar och dela tomaterna.

  2. 2

    Lägg mathavren i den kokande buljongen och låt koka ca 6 min. Lägg sedan i morötter, paprika och sist tomater. Sätt på ett lock och sänk värmen. Låt småputtra tills mathavren är klar, ca 6 min till. Sila av eventuell överflödig vätska.

  3. 3

    Rör ihop yoghurten med citronskal och citronsaft till en sås. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner skivor av halloumin. Stek till fin färg på båda sidor.

  4. 4

    Vänd ner spenat och basilikablad i mathavren. Rör i olivoljan, smaka av med salt. Servera med halloumin och citronyoghurten.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Grönsakerna i mathavren funkar också okokta.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Susanne

    Inte äckligt men ganska smaklöst

  • Andreas