Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Superhälsosamt och supergott, denna blandning av mathavre och halloumi. Yoghurtsåsen till är toppen. Recept av: Eleonora Von Essen och foto: Linda Preiditis

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl mathavre
  • 2 morot
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 250 g körsbärstomater
  • 400 g halloumi
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • Citronyoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärning. Skala morötterna och tärna dem fint. Skär även paprikan i mindre bitar och dela tomaterna.
  2. Lägg mathavren i den kokande buljongen och låt koka ca 6 min. Lägg sedan i morötter, paprika och sist tomater. Sätt på ett lock och sänk värmen. Låt småputtra tills mathavren är klar, ca 6 min till. Sila av eventuell överflödig vätska.
  3. Rör ihop yoghurten med citronskal och citronsaft till en sås. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner skivor av halloumin. Stek till fin färg på båda sidor.
  4. Vänd ner spenat och basilikablad i mathavren. Rör i olivoljan, smaka av med salt. Servera med halloumin och citronyoghurten.

Tips

Grönsakerna i mathavren funkar också okokta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2018-01-31

Inte äckligt men ganska smaklöst

Andreas

2017-11-19

Mathavre med halloumi och citronyoghurt
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl mathavre
  • 2 morot
  • 2 paprikor, gärna olika färger
  • 250 g körsbärstomater
  • 400 g halloumi
  • 70 g babyspenat
  • 1 kruka basilika, plockade blad
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • Citronyoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula) och saft
  • salt och peppar

Mathavre med halloumi och citronyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Superhälsosamt och supergott, denna blandning av mathavre och halloumi. Yoghurtsåsen till är toppen. Recept av: Eleonora Von Essen och foto: Linda Preiditis

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärning. Skala morötterna och tärna dem fint. Skär även paprikan i mindre bitar och dela tomaterna.
  2. Lägg mathavren i den kokande buljongen och låt koka ca 6 min. Lägg sedan i morötter, paprika och sist tomater. Sätt på ett lock och sänk värmen. Låt småputtra tills mathavren är klar, ca 6 min till. Sila av eventuell överflödig vätska.
  3. Rör ihop yoghurten med citronskal och citronsaft till en sås. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner skivor av halloumin. Stek till fin färg på båda sidor.
  4. Vänd ner spenat och basilikablad i mathavren. Rör i olivoljan, smaka av med salt. Servera med halloumin och citronyoghurten.

Tips

Grönsakerna i mathavren funkar också okokta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2018-01-31

Inte äckligt men ganska smaklöst

Andreas

2017-11-19