Masaledar murghi - röd kyckling

Masaledar murghi - röd kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Färgstark indisk rätt med smak av citrus, paprika och vitlök.

Tillagningstid: 4 timmar
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • Marinad:
  • 1 msk malen mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 1 kg kyckling, i 8 delar, eller kycklingklubbor
  • 2 msk smör, till formen
  • 2 msk olja
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Gnid in kycklingbitarna väl med blandningen. Lägg bitarna i en smord ugnssäker form med skinnsidan ned, täck med plastfilm och låt stå kallt minst 3 timmar.
  2. Ta bort plastfilmen och pensla kycklingbitarna med olja. Ugnsstek i 20 minuter, vänd bitarna och stek ytterligare 25 minuter. Ös några gånger under tiden.

Servering

Servera med ris, gärna ett med citrussmak, nimboo kay chawal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Masaledar murghi - röd kyckling
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Marinad:
  • 1 msk malen mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 1 kg kyckling, i 8 delar, eller kycklingklubbor
  • 2 msk smör, till formen
  • 2 msk olja
  • 1 msk salt

Masaledar murghi - röd kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Färgstark indisk rätt med smak av citrus, paprika och vitlök.

Tillagningstid: 4 timmar
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Gnid in kycklingbitarna väl med blandningen. Lägg bitarna i en smord ugnssäker form med skinnsidan ned, täck med plastfilm och låt stå kallt minst 3 timmar.
  2. Ta bort plastfilmen och pensla kycklingbitarna med olja. Ugnsstek i 20 minuter, vänd bitarna och stek ytterligare 25 minuter. Ös några gånger under tiden.

Servering

Servera med ris, gärna ett med citrussmak, nimboo kay chawal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!