Masaledar murghi - röd kyckling
  • Tid 4 tim
  • Ugn 200º

Masaledar murghi - röd kyckling

3.75 (8 betyg)

Färgstark indisk rätt med smak av citrus, paprika och vitlök.

  • Tillagningstid 4 tim
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
Marinad:
  • 1 msk malen mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 tsk kajennpeppar
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 msk salt
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1.5 citron, pressad saft
  • 1 kg kyckling, i 8 delar, eller kycklingklubbor
  • 2 msk smör, till formen
  • 2 msk olja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda samtliga ingredienser till marinaden i en skål. Gnid in kycklingbitarna väl med blandningen. Lägg bitarna i en smord ugnssäker form med skinnsidan ned, täck med plastfilm och låt stå kallt minst 3 timmar.

  2. 2

    Ta bort plastfilmen och pensla kycklingbitarna med olja. Ugnsstek i 20 minuter, vänd bitarna och stek ytterligare 25 minuter. Ös några gånger under tiden.

Servering

Servera med ris, gärna ett med citrussmak, nimboo kay chawal.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar