Marsipanrulle

Betyg (1-5):
3.5 (20 betyg)

När blev torkad frukt och mörk choklad godare än geléhallon? Vuxensmak garanteras.

Tillagningstid: 10 minuter + tid för chokladen att stelna
60 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 200 g torkade fikon i bitar
  • 500 g marsipan i bitar
  • 100 g mörk choklad i bitar
  • 2 dl russin
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl konjak
  • Garnering:
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Ta bort kvistfästena på fikonen innan de mixas. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en massa.
  2. Dela i tre delar och rulla längder, cirka 4 centimeter i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Smält chokladen till garnering i vattenbad och pensla på rullarna. Låt stå kallt tills chokladen stelnat.
  4. Skär i skivor. Förvara i kyl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karolina

2015-12-23

Jag gjorde halva satsen utan matberedare. Det tog sin lilla tid, men jag fick till två snygga marsipanstubbar som jag garnerade med lite extra hackade hasselnötter. Konjak-smaken kom fram tydligt - smakade riktigt juligt och mumsigt! Rekommenderas till alla vuxna ;)

Gudrun

2011-12-20

Jag gjorde en halv sats i taget - börja med kniv och starta med nötterna och chokladen, sedan fikon i bitar och russinen. Sen satte jag på rivskivan också och körde ner marsipan och konjak sist. Blev en alldeles utmärkt smet som fick stå kallt en stund innan de gjordes till limpor och fick sitt chokladtäcke.

Annika Olegård

2011-12-19

Försökte köra i min matberedare men det gick inte. Den gick runt runt på botten utan att det blandades alls. Provade sedan mixerstaven men det gick inget vidare heller. Den fastnade och var inte långt ifrån att bli överhettad. Vad ska man ha för supermaskin till detta?

Annika/webbredaktionen

2011-12-08

Hej - om du kyler degen i kylskåp så blir det lättare att rulla degen.

Annnelie

2011-12-07

Hej Jag fastnde för reseptet marsipanrulle, men hur i hela friden skall man kunna rulla denna sega kladdiga smet , det skulle behövas något slags mjöl, men den skall ju inte gräddas. Annelie

Liknande recept

Coffee cake med äpple

(22)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)

Äppelpaj med mandelmassa

(89)

Rödbets- och mandelkaka med citronglasyr

(1)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g torkade fikon i bitar
  • 500 g marsipan i bitar
  • 100 g mörk choklad i bitar
  • 2 dl russin
  • 2 dl hasselnötter
  • 1 dl konjak
  • Garnering:
  • 100 g mörk choklad

Marsipanrulle

Betyg (1-5):
3.5 (20 betyg)

När blev torkad frukt och mörk choklad godare än geléhallon? Vuxensmak garanteras.

Tillagningstid: 10 minuter + tid för chokladen att stelna
60 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort kvistfästena på fikonen innan de mixas. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en massa.
  2. Dela i tre delar och rulla längder, cirka 4 centimeter i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Smält chokladen till garnering i vattenbad och pensla på rullarna. Låt stå kallt tills chokladen stelnat.
  4. Skär i skivor. Förvara i kyl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karolina

2015-12-23

Jag gjorde halva satsen utan matberedare. Det tog sin lilla tid, men jag fick till två snygga marsipanstubbar som jag garnerade med lite extra hackade hasselnötter. Konjak-smaken kom fram tydligt - smakade riktigt juligt och mumsigt! Rekommenderas till alla vuxna ;)

Gudrun

2011-12-20

Jag gjorde en halv sats i taget - börja med kniv och starta med nötterna och chokladen, sedan fikon i bitar och russinen. Sen satte jag på rivskivan också och körde ner marsipan och konjak sist. Blev en alldeles utmärkt smet som fick stå kallt en stund innan de gjordes till limpor och fick sitt chokladtäcke.

Annika Olegård

2011-12-19

Försökte köra i min matberedare men det gick inte. Den gick runt runt på botten utan att det blandades alls. Provade sedan mixerstaven men det gick inget vidare heller. Den fastnade och var inte långt ifrån att bli överhettad. Vad ska man ha för supermaskin till detta?

Annika/webbredaktionen

2011-12-08

Hej - om du kyler degen i kylskåp så blir det lättare att rulla degen.

Annnelie

2011-12-07

Hej Jag fastnde för reseptet marsipanrulle, men hur i hela friden skall man kunna rulla denna sega kladdiga smet , det skulle behövas något slags mjöl, men den skall ju inte gräddas. Annelie

Liknande recept

Coffee cake med äpple

(22)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar

(21)

Äppelpaj med mandelmassa

(89)

Rödbets- och mandelkaka med citronglasyr

(1)

Chokladmousse med apelsinsås

(2)

Chokladmousse med nektariner

(6)

Kladdkaka med olivolja och nötter serverad med stekta päron

(0)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies