Marsipanägg på tre vis

Marsipanägg på tre vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Gör dina egna påskägg med just din favoritsmak.

Tillagningstid: 40 minuter
18 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Ägg 1:
  • 100 g marsipan (eller mandelmassa)
  • 20 g rostad hackad mandel
  • 0.3 vaniljstång, urskrapade frön av
  • Ägg 2:
  • 100 g grön marsipan (eller vit marsipan färgad med grön karamellfärg)
  • 0.5 dl hackade pistagenötter (20 g)
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • Ägg 3:
  • 100 g gul marsipan (eller vit marsipan färgad med gul karamellfärg)
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 vaniljstång, urskrapade frön
  • Till garnering:
  • 300 g mörk eller ljus choklad
  • 15 hackade pistagenötter

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till respektive ägg och forma ägg.
  2. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Temperera den eventuellt.
  3. Doppa de vita äggen halvt i choklad.
  4. De gröna äggen doppas halvt i choklad och strösslas med hackade pistaschnötter.
  5. Ringla streck av choklad på ovansidan av de gula äggen med hjälp av en sked. Låt alla äggen stelna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka i kopp

Betyg
Betyg
(227)
Spara recept

Chokladmousse på avokado med crunch

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Marsipanägg på tre vis
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Ägg 1:
  • 100 g marsipan (eller mandelmassa)
  • 20 g rostad hackad mandel
  • 0.3 vaniljstång, urskrapade frön av
  • Ägg 2:
  • 100 g grön marsipan (eller vit marsipan färgad med grön karamellfärg)
  • 0.5 dl hackade pistagenötter (20 g)
  • 0.5 apelsin, rivet skal
  • Ägg 3:
  • 100 g gul marsipan (eller vit marsipan färgad med gul karamellfärg)
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 vaniljstång, urskrapade frön
  • Till garnering:
  • 300 g mörk eller ljus choklad
  • 15 hackade pistagenötter

Marsipanägg på tre vis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Gör dina egna påskägg med just din favoritsmak.

Tillagningstid: 40 minuter
18 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till respektive ägg och forma ägg.
  2. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Temperera den eventuellt.
  3. Doppa de vita äggen halvt i choklad.
  4. De gröna äggen doppas halvt i choklad och strösslas med hackade pistaschnötter.
  5. Ringla streck av choklad på ovansidan av de gula äggen med hjälp av en sked. Låt alla äggen stelna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka i kopp

Betyg
Betyg
(227)
Spara recept

Chokladmousse på avokado med crunch

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Varm vit choklad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)