Marockanskt bröd
  • Tid 90 min
  • Ugn 200º

Marockanskt bröd

3.08 (26 betyg)

Snabbgräddade brödkakor med sesamfrön.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

8 st
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt, gärna flingsalt
  • 1 dl majsmjöl
  • 5.5 dl vetemjöl special
  • 1 ägg eller vatten (till pensling)
  • 3 msk sesamfrö
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.

  2. 2

    2. Dela degen i 8 bitar och platta ut dem till 1 cm tunna runda kakor eller platta ut hela degen lika tunn och skär eller sporra ut fyrkanter och lägg på två plåtar.

  3. 3

    3. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º.

  4. 4

    4. Pensla bröden med uppvispat ägg eller vatten och strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie

    Gott och enkelt, kalljäste med torrjäst och det funkade jättebra!!