Marockanskt bröd

Marockanskt bröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Snabbgräddade brödkakor med sesamfrön.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 st
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 1 dl majsmjöl
  • 5.5 dl vetemjöl special
  • 0.5 tsk salt
  • 1 ägg eller vatten (till pensling)
  • 3 msk sesamfrö

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, smör, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. Dela degen i 8 bitar och platta ut dem till 1 cm tunna runda kakor eller platta ut hela degen lika tunn och skär eller sporra ut fyrkanter och lägg på två plåtar.
  3. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º.
  4. Pensla bröden med uppvispat ägg eller vatten och strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennifer

2021-10-04

Salt?

Checkbox Coop

2019-11-13

Hej Maria! Brödet passar jättebra till exempelvis en marockansk gryta eller en tagine. Lycka till i köket!

Maria

2019-11-10

Några tips på vad man ska äta till eller på?

Marie

2018-10-16

Gott och enkelt, kalljäste med torrjäst och det funkade jättebra!!

Marockanskt bröd
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten (37º)
  • 1 tsk honung, socker eller sirap
  • 1 msk olja
  • 1 dl majsmjöl
  • 5.5 dl vetemjöl special
  • 0.5 tsk salt
  • 1 ägg eller vatten (till pensling)
  • 3 msk sesamfrö

Marockanskt bröd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Snabbgräddade brödkakor med sesamfrön.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
8 st

Gör så här

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, smör, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. Dela degen i 8 bitar och platta ut dem till 1 cm tunna runda kakor eller platta ut hela degen lika tunn och skär eller sporra ut fyrkanter och lägg på två plåtar.
  3. Jäs ca 15 minuter. Värm ugnen till 200º.
  4. Pensla bröden med uppvispat ägg eller vatten och strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennifer

2021-10-04

Salt?

Checkbox Coop

2019-11-13

Hej Maria! Brödet passar jättebra till exempelvis en marockansk gryta eller en tagine. Lycka till i köket!

Maria

2019-11-10

Några tips på vad man ska äta till eller på?

Marie

2018-10-16

Gott och enkelt, kalljäste med torrjäst och det funkade jättebra!!