Marockansk kyckling med aprikos och mandel
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Marockansk kyckling med aprikos och mandel

4.14 (7 betyg)

Kyckling är räddaren i nöden till både vardag och fest.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 22
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 kycklingklubbor eller 8 kycklingben
  • 5 torkade aprikoser
  • 1 dl sultanrussin
  • 1 msk Ras el hanout (Marockansk kryddblandning)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 citron
  • 1 gul lök
  • 1 zucchini
  • 2 msk smält smör
  • 1 dl vatten
Ras el hanout
  • 2 msk malen ingefära
  • 2 msk gurkmeja
  • 2 msk malen kanel
  • 2 msk malen kardemumma
  • 2 msk mald koriander
  • 2 msk malen kryddpeppar
  • 2 paket saffran
  • 2 tsk mald muskotnöt
  • 2 tsk malen kryddnejlika
Till servering
  • 50 g flagad mandel
  • 3 dl couscous
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Halvera aprikoserna och blötlägg tillsammans med russinen ca 10 min. Lägg kycklingen i en ugnsform och blanda väl med kryddblandningen, salt, nymalen svartpeppar samt finrivet skal och pressad saft av citronen.

  2. 2

    Skär löken i klyftor och zucchinin i stavar. Fördela runt om kycklingen och strö över de avrunna aprikoserna och russinen.

  3. 3

    Häll vattnet i formen och ringla smält smör ovanpå. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min. Öppna ugnen då och då och vänd på kycklingbitarna.

  4. 4

    Rosta mandlarna i en torr stekpanna till fin gyllene färg. Strö dem över kycklingen och servera med couscous (gärna couscous med kikärter, receptet hittar du på coop.se)

Marockansk Kryddblandning:

  1. 1

    Skaka ihop och förvara i en tättslutande burk.

Servering

Servera eventuellt Couscous med kikärter till, receptet hittar du på coop.se
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar