Marockansk couscous med grillade grönsaker
  • Tid 50 min

Marockansk couscous med grillade grönsaker

0 (0 betyg)

Fräschaste middagen med grillade grönsaker! Recept av Lena Söderström

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 22

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl moghrabiah (pärlcouscous)
  • 1 aubergine
  • 2 små zucchini, gärna gul och grön
  • 2 knipplökar
  • 1 paprika
  • 2 tomater
  • 1 citron
  • olivolja, till pensling
  • 2 tsk flingsalt
  • 20 marinerade oliver
  • 1 dl plockade örter, t ex oregano eller basilika
  • 3 msk olivolja
  • 150 g fetaost
  • nymalen svartpeppar
Marinerade oliver:
  • 290 g kalamataoliv
  • 2 sardeller
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 citron
  • 0.33 röd chili
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk torkad oregano
  • 1 dl olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något. Skär aubergine och zucchini på längden i ca 1 cm tjocka skivor.

  2. 2

    Dela löken på längden, även genom blasten. Skär paprikan i fyra avlånga bitar och ta bort kärnorna. Dela tomater och citron.

  3. 3

    Pensla grönsakerna och citronens snittyta med olja. Grilla eller stek grönsakerna i het panna tills de är mjuka och har fin färg. Grilla citronhalvorna, så att snittytan blir lätt karamelliserad. Strö flingsalt på grönsakerna.

  4. 4

    Vänd varsamt runt grönsakerna (ev skurna i mindre bitar), oliver och örter med couscousen. Pressa över citronsaft och ringla över olja. Toppa med smulad fetaost och dra ett varv med pepparkvarnen.

Marinerade oliver:

  1. 1

    Blanda kalamataoliver med finhackade sardeller, grovhackade vitlöksklyftor, citron skuren i bitar, skivad röd chili, torkad timjan och tsk torkad oregano. Häll på 1 olivolja och låt marinera minst 1 timme men gärna över natten.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar