Marinerade böngroddar

Marinerade böngroddar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Det här är ett typiskt koreanskt tillbehör med den rätta sesamsmaken.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
  • 180 g färska böngroddar
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 tsk sesamolja
  • salt

Gör så här

  1. Skölj böngroddarna i en bunke med vatten, ta bort de gröna bönskalen som flyter upp till ytan.
  2. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och lägg ner groddarna. Häll genast av vattnet i ett durkslag och skölj groddarna i iskallt vatten. Låt rinna av.
  3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och börjar poppa.
  4. Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marinerade böngroddar
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 180 g färska böngroddar
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 tsk sesamolja
  • salt

Marinerade böngroddar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Det här är ett typiskt koreanskt tillbehör med den rätta sesamsmaken.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skölj böngroddarna i en bunke med vatten, ta bort de gröna bönskalen som flyter upp till ytan.
  2. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och lägg ner groddarna. Häll genast av vattnet i ett durkslag och skölj groddarna i iskallt vatten. Låt rinna av.
  3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och börjar poppa.
  4. Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!