Kikärtsgryta
  • Tid 20 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Kikärtsgryta

3.71 (186 betyg)

Veggogryta av bönor, bladspenat och tomater i kokosmjölk.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12
  • Svårighetsgrad Enkel
Linssoppa Vegetarisk soppa

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk socker
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 tsk salt
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 4 tomater, i bitar
  • 1 burk kokta kikärtor, sköljda, ca 400 g
  • 140 g bladspenat
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek lök, vitlök, socker, gurkmeja och kajennpeppar i olja 2-3 min. Slå på kokosmjölk, salt och finrivet limeskal (endast det gröna) och koka kraftigt ca 5 min.

  2. 2

    Tillsätt tomater, kikärtor och spenat under fortsatt omrörning. Lägg i spenaten i omgångar vart eftersom den mjuknar. Pressa i limen och koka ytterligare någon minut.

Sätt ett betyg

19 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna-Maria

    God, men skippa kajennpeppar eller ta bara ett kryddmått av det och gärna mer lime/citron. Blir galet starkt annars! 😳 Vi hade två buljongtärningar i också samt svartpeppar.

  • Tove

    Så otroligt god!

  • Besarta

    För sött med kokosmjölken, varför jag la i matlagningsgrädde, och även spiskummin. Istället för tomater la jag i champinjoner. Blev övergott. Vid ett tillfälle även kokt (i små bitar)potatis, därefter blandade allesammans till en gryta. Perfekt 👌🏻

  • Caroline

    Jag tyckte den var för stark.Tyckte inte om denna.

Visa fler