Kikärtsgryta
  • Tid 20 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Kikärtsgryta

3.71 (147 betyg)

Veggogryta av bönor, bladspenat och tomater i kokosmjölk.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12
  • Svårighetsgrad Enkel
Linssoppa Vegetarisk soppa

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk socker
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 1 tsk salt
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 4 tomater, i bitar
  • 1 burk kokta kikärtor, sköljda, ca 400 g
  • 140 g bladspenat
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek lök, vitlök, socker, gurkmeja och kajennpeppar i olja 2-3 min. Slå på kokosmjölk, salt och finrivet limeskal (endast det gröna) och koka kraftigt ca 5 min.

  2. 2

    Tillsätt tomater, kikärtor och spenat under fortsatt omrörning. Lägg i spenaten i omgångar vart eftersom den mjuknar. Pressa i limen och koka ytterligare någon minut.

Sätt ett betyg

15 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Håkan

    Detta blev mycket gott. Tog bara ett kryddmått av kajennpepparn då min erfarenhet av vegetariska rätter är att de inte blir bra av för stark kryddning, annars är det gjort efter receptet.

  • B

    Gött!

  • Marie

    Supergott!

  • Tatiana

    Supergott! Som alla skrev under, lättlagat, och hakat lite kokt potatis i från tidigare tipset😊. Dock 1 tsk kajennpeppar är lite för mycket för min sma k, så det ska halveras nästan gång. Men vissa kanske älskar riktigt spisy.:)

Visa fler