Marinerade böngroddar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (12 betyg)

Det här är ett typiskt koreanskt tillbehör med den rätta sesamsmaken.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 180 g färska böngroddar
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 tsk sesamolja
  • salt

Gör så här

  1. Skölj böngroddarna i en bunke med vatten, ta bort de gröna bönskalen som flyter upp till ytan.
  2. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och lägg ner groddarna. Häll genast av vattnet i ett durkslag och skölj groddarna i iskallt vatten. Låt rinna av.
  3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och börjar poppa.
  4. Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Bönor med krämig dressing och ägg

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(10)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 180 g färska böngroddar
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 tsk sesamolja
  • salt

Marinerade böngroddar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.33 (12 betyg)

Det här är ett typiskt koreanskt tillbehör med den rätta sesamsmaken.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj böngroddarna i en bunke med vatten, ta bort de gröna bönskalen som flyter upp till ytan.
  2. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och lägg ner groddarna. Häll genast av vattnet i ett durkslag och skölj groddarna i iskallt vatten. Låt rinna av.
  3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och börjar poppa.
  4. Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Blomsterkrassesallad med fetaost

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Hälsotallrik med indisk kyckling

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Bönor med krämig dressing och ägg

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kycklingwrap med grön hummus

Betyg
Betyg
(10)