För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Marinerade böngroddar

Betyg (1-5):
3.33 (12 betyg)

Det här är ett typiskt koreanskt tillbehör med den rätta sesamsmaken.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 180 g färska böngroddar
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 tsk sesamolja
  • salt

Gör så här

  1. Skölj böngroddarna i en bunke med vatten, ta bort de gröna bönskalen som flyter upp till ytan.
  2. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och lägg ner groddarna. Häll genast av vattnet i ett durkslag och skölj groddarna i iskallt vatten. Låt rinna av.
  3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och börjar poppa.
  4. Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(4)

Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

(11)

Blomsterkrassesallad med fetaost

(0)

Bönor med krämig dressing och ägg

(1)

Burrito i ugn

(18)

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(13)

Grillad wrap med tonfiskröra

(21)

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

(5)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 180 g färska böngroddar
  • 1 msk sesamfrön
  • 2 tsk sesamolja
  • salt

Marinerade böngroddar

Betyg (1-5):
3.33 (12 betyg)

Det här är ett typiskt koreanskt tillbehör med den rätta sesamsmaken.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj böngroddarna i en bunke med vatten, ta bort de gröna bönskalen som flyter upp till ytan.
  2. Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och lägg ner groddarna. Häll genast av vattnet i ett durkslag och skölj groddarna i iskallt vatten. Låt rinna av.
  3. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och börjar poppa.
  4. Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(4)

Helgrillad kyckling med hemgjord tandoorikrydda

(11)

Blomsterkrassesallad med fetaost

(0)

Bönor med krämig dressing och ägg

(1)

Burrito i ugn

(18)

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

(13)

Grillad wrap med tonfiskröra

(21)

Lammkotletter med sojabönor och fetaost

(5)