
Marinerade böngroddar
Betyg (1-5):
Det här är ett typiskt koreanskt tillbehör med den rätta sesamsmaken.
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (4)
- 180 g färska böngroddar
- 1 msk sesamfrön
- 2 tsk sesamolja
- salt
Gör så här
- Skölj böngroddarna i en bunke med vatten, ta bort de gröna bönskalen som flyter upp till ytan.
- Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och lägg ner groddarna. Häll genast av vattnet i ett durkslag och skölj groddarna i iskallt vatten. Låt rinna av.
- Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och börjar poppa.
- Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön.
Liknande recept
Marinerade böngroddar
Betyg (1-5):
Det här är ett typiskt koreanskt tillbehör med den rätta sesamsmaken.
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj böngroddarna i en bunke med vatten, ta bort de gröna bönskalen som flyter upp till ytan.
- Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och lägg ner groddarna. Häll genast av vattnet i ett durkslag och skölj groddarna i iskallt vatten. Låt rinna av.
- Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de är gyllene och börjar poppa.
- Blanda groddarna med sesamolja, salt och sesamfrön.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!