Mexikansk bowl

Mexikansk bowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Vegansk bowl med sötpotatis och quinoa som serveras med marinerade svarta bönor, rostad majs och avokadoröra.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g sötpotatis
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 50 g tortillachips
  • 70 g babyspenat
  • 1 lime, i klyftor
  • 250 g körsbärstomater, tärnade
  • 2 dl quinoa
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk neutral olja
  • Avokadoröra
  • 1 lime, saft
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • Rostad majs
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g majskorn
  • Marinerade svarta bönor
  • salt
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 msk neutral olja
  • 1 lime, saft
  • 0.5 kruka färsk koriander, hackad
  • 400 g kokta svarta bönor, avsköljda, (bruttovikt)
  • 0.5 röd chili, finhackad

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Blanda med olja och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
  2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Blanda bönor, koriander, chili, limesaft, olja och sirap i en skål. Smaka av med salt.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek majsen och kryddorna på hög värme så att majsen får färg, ca 10 minuter.
  5. Mosa avokadon med en gaffel. Pressa i vitlöksklyftan och tillsätt limesaften. Blanda om och smaka av med salt.
  6. Fördela sötpotatis, quinoa, bönor, majs, avokadoröra, tomat, mango, spenat och tortillachips i fyra skålar. Toppa med koriander och servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Couscoussallad med sötpotatis

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Quinoa- och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

Betyg
Betyg
(5)
Mexikansk bowl
25 st
  • Ingredienser (25)
  • 400 g sötpotatis
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 50 g tortillachips
  • 70 g babyspenat
  • 1 lime, i klyftor
  • 250 g körsbärstomater, tärnade
  • 2 dl quinoa
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk neutral olja
  • Avokadoröra
  • 1 lime, saft
  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • Rostad majs
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk neutral olja
  • 400 g majskorn
  • Marinerade svarta bönor
  • salt
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 msk neutral olja
  • 1 lime, saft
  • 0.5 kruka färsk koriander, hackad
  • 400 g kokta svarta bönor, avsköljda, (bruttovikt)
  • 0.5 röd chili, finhackad

Mexikansk bowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Vegansk bowl med sötpotatis och quinoa som serveras med marinerade svarta bönor, rostad majs och avokadoröra.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär sötpotatisen i bitar. Blanda med olja och salt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 20 min.
  2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Blanda bönor, koriander, chili, limesaft, olja och sirap i en skål. Smaka av med salt.
  4. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek majsen och kryddorna på hög värme så att majsen får färg, ca 10 minuter.
  5. Mosa avokadon med en gaffel. Pressa i vitlöksklyftan och tillsätt limesaften. Blanda om och smaka av med salt.
  6. Fördela sötpotatis, quinoa, bönor, majs, avokadoröra, tomat, mango, spenat och tortillachips i fyra skålar. Toppa med koriander och servera med limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Couscoussallad med sötpotatis

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Quinoa- och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

Betyg
Betyg
(5)