Marinerad lammstek med grillade tomater och fetaost

Betyg (1-5):
2.71 (17 betyg)

Låt lammsteken ta sin tid i ugnen, samtidigt hinner du förbereda resten av middagen och umgås med gästerna

Tillagningstid: 2 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 0.5 dl hackad färsk rosmarin
  • 1 citron, rivet skal, pressad saft
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 kg Lammstek, urbenad
  • 1 krm socker
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 6 delade tomater
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl färsk oregano
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Blanda ihop marinaden och gnid in den i lammköttet. Låt marinera i 1 timme. Grilla lammsteken i indirekt värme under lock i cirka 50 minuter. Innertemperaturen ska vara 60 grader för rosa kött. Låt steken vila under folie i 20 minuter.
  2. Salta, sockra och peppra tomaterna och grilla dem i indirekt värme i 8-10 minuter. Smula fetaosten över tomaterna, toppa med oregano och olivolja. Skär lammsteken i tunna skivor och servera med tomat- och fetaostsalladen.

Tips

Om du får fetaost över kan du snabbt mixa ihop den med olivolja, vitlök och örter så har du en röra som passar fint till lammet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2013-04-02

Tack för ditt svar! Missade att det stod att den skulle grillas men hade den på 125 grader i mitten av ugnen, men det tog längre tid än 50 min, ca 1,5-2 timmar innan den kom upp i temperatur. Den var på 1.5 kg. Den blev lite ojämn i färgen på vissa ställen, i mitten var den rosa i övrigt blev den nästan genomstekt. Men den blev väldigt god iaf. Nästa gång ska jag ta ut den innan 60 grader.

Britta/Webbredaktionen

2013-04-02

@Jennie Det står ingen ungstemperatur eftersom den ska grillas, men du kan sätta ugnen på 125º.

Jennie

2013-03-30

Hej! Det står inget gradantal angivet i receptet, bara att steken ska upp i 60 grader i temperatur! På många andra recept står det 125 grader ca 1 timme, på en annan av era sidor står det 100 grader! Har aldrig gjort lammstek förut så jag är lite osäker.

Liknande recept

Nacho de lux med pulled pork

(5)

Pizza med olika topping

(1)

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

(1)

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

(1)

Vesuvio-pizza

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 0.5 dl hackad färsk rosmarin
  • 1 citron, rivet skal, pressad saft
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 kg Lammstek, urbenad
  • 1 krm socker
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 6 delade tomater
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl färsk oregano
  • 2 msk olivolja

Marinerad lammstek med grillade tomater och fetaost

Betyg (1-5):
2.71 (17 betyg)

Låt lammsteken ta sin tid i ugnen, samtidigt hinner du förbereda resten av middagen och umgås med gästerna

Tillagningstid: 2 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ihop marinaden och gnid in den i lammköttet. Låt marinera i 1 timme. Grilla lammsteken i indirekt värme under lock i cirka 50 minuter. Innertemperaturen ska vara 60 grader för rosa kött. Låt steken vila under folie i 20 minuter.
  2. Salta, sockra och peppra tomaterna och grilla dem i indirekt värme i 8-10 minuter. Smula fetaosten över tomaterna, toppa med oregano och olivolja. Skär lammsteken i tunna skivor och servera med tomat- och fetaostsalladen.

Tips

Om du får fetaost över kan du snabbt mixa ihop den med olivolja, vitlök och örter så har du en röra som passar fint till lammet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2013-04-02

Tack för ditt svar! Missade att det stod att den skulle grillas men hade den på 125 grader i mitten av ugnen, men det tog längre tid än 50 min, ca 1,5-2 timmar innan den kom upp i temperatur. Den var på 1.5 kg. Den blev lite ojämn i färgen på vissa ställen, i mitten var den rosa i övrigt blev den nästan genomstekt. Men den blev väldigt god iaf. Nästa gång ska jag ta ut den innan 60 grader.

Britta/Webbredaktionen

2013-04-02

@Jennie Det står ingen ungstemperatur eftersom den ska grillas, men du kan sätta ugnen på 125º.

Jennie

2013-03-30

Hej! Det står inget gradantal angivet i receptet, bara att steken ska upp i 60 grader i temperatur! På många andra recept står det 125 grader ca 1 timme, på en annan av era sidor står det 100 grader! Har aldrig gjort lammstek förut så jag är lite osäker.

Liknande recept

Nacho de lux med pulled pork

(5)

Pizza med olika topping

(1)

Ryggbiff med grillad sötpotatis toppad med fetaostsalsa

(1)

Grillad entrecôte med svensk örtpesto

(1)

Vesuvio-pizza

(8)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies