Marinerad fläskfilé med ingefära

Marinerad fläskfilé med ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Grillad fläskfilé med en makalöst god marinad av ingefära, apelsin och citron som hälls på när köttet är skivat. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min + ca 1 tim i ugnen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg fläskfiléer
  • 1.5 msk flingsalt
  • 2 tsk citronpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör, att steka i
  • 2 msk japansk soja
  • Marinad
  • 40 g färsk ingefära
  • 4 msk pressad apelsinsaft
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk neutral olja
  • 3 msk mango-/ balsamvinäger
  • 1 msk muscovadosocker eller farinsocker
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Garnering
  • 250 g färska jordgubbar
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • färska örter, t ex oregano, timjan

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén från senor. Krydda runt om med salt, citronpeppar och svartpeppar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek i smör till fin färg runt om. Lägg köttet i en ugnsform och häll över sojan. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 1 timme.

Marinad

  1. Riv ingefäran och krama ner vätskan i en skål. Blanda ihop med resten av ingredienserna till marinaden.
  2. Låt köttet vila 15 min. Skär upp i tunna skivor och häll över marinaden. Låt stå minst 1 timme, men går bra även över natten.
  3. Toppa med skivade jordgubbar och salladslök, garnera med färska örter. Servera köttet till potatissalladen.

Tips

Funkar även att grilla!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2021-01-30

Ugnstemperatur? 175° eller?

Ruth

2020-11-13

Fläskfile'n är jättegod. Spännande smaker med apelsin, citron och ingefära. Köpte färdig potatissallad "Rydbergs original" . Den är supergod.

Marie

2020-08-28

Ljuvlig smak och mycket mör fläskfilé. Men potatissalladen gör jag inte igen. Alldeles för kladdig.

Ann-louise

2020-07-01

Tog lite mer till marinaden. Blev god. Men potatis salladen till var ett mkt dåligt förslag Passade inte alls till. Alldeles för mycket av majonnäs å turkiska yoghurt. Inte gott alls Vägde ändå potatis mängden så allt var korrekt efter recept

Sara

2020-06-19

Lite mesig smak

Liknande recept

Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)
Marinerad fläskfilé med ingefära
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 kg fläskfiléer
  • 1.5 msk flingsalt
  • 2 tsk citronpeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör, att steka i
  • 2 msk japansk soja
  • Marinad
  • 40 g färsk ingefära
  • 4 msk pressad apelsinsaft
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk neutral olja
  • 3 msk mango-/ balsamvinäger
  • 1 msk muscovadosocker eller farinsocker
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Garnering
  • 250 g färska jordgubbar
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • färska örter, t ex oregano, timjan

Marinerad fläskfilé med ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Grillad fläskfilé med en makalöst god marinad av ingefära, apelsin och citron som hälls på när köttet är skivat. Recept av Lena Söderström.

Tillagningstid: 20 min + ca 1 tim i ugnen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén från senor. Krydda runt om med salt, citronpeppar och svartpeppar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek i smör till fin färg runt om. Lägg köttet i en ugnsform och häll över sojan. Tillaga mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 1 timme.

Marinad

  1. Riv ingefäran och krama ner vätskan i en skål. Blanda ihop med resten av ingredienserna till marinaden.
  2. Låt köttet vila 15 min. Skär upp i tunna skivor och häll över marinaden. Låt stå minst 1 timme, men går bra även över natten.
  3. Toppa med skivade jordgubbar och salladslök, garnera med färska örter. Servera köttet till potatissalladen.

Tips

Funkar även att grilla!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2021-01-30

Ugnstemperatur? 175° eller?

Ruth

2020-11-13

Fläskfile'n är jättegod. Spännande smaker med apelsin, citron och ingefära. Köpte färdig potatissallad "Rydbergs original" . Den är supergod.

Marie

2020-08-28

Ljuvlig smak och mycket mör fläskfilé. Men potatissalladen gör jag inte igen. Alldeles för kladdig.

Ann-louise

2020-07-01

Tog lite mer till marinaden. Blev god. Men potatis salladen till var ett mkt dåligt förslag Passade inte alls till. Alldeles för mycket av majonnäs å turkiska yoghurt. Inte gott alls Vägde ändå potatis mängden så allt var korrekt efter recept

Sara

2020-06-19

Lite mesig smak

Liknande recept

Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rostbiff med currypotatissallad

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Karamelliserat fläskkött med örtsallad

Betyg
Betyg
(16)