
Marinerad biff med mango
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g utskuren biff eller lövbiff
- 1 grön chilifrukt
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk riven färsk ingefära
- 1 msk soja
- 2 msk olja
- 1 krm svartpeppar
- 1 mogen mango
- 2 msk vatten
- 1 krm salt
Gör så här
- Strimla köttet tunt. Snitta och kärna ur chilifrukten, finhacka den och vitlöken. Lägg kött, ingefära, chili och vitlök i en skål och blanda med soja, lite mer än hälften av oljan, salt och peppar. Täck över och låt det marinera i kylskåp minst 4 timmar.
- Skär loss fruktköttet på mangon på båda sidor om kärnan. Skär fruktköttet i strimlor. Hetta upp resten av oljan i woken. Lägg i och woka det kryddade köttet under omrörning 1-2 minuter. Häll i vattnet och fräs 2-3 minuter. Blanda i mangon och smaka av.
Servering
Servera med kokt ris.
Marinerad biff med mango
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Strimla köttet tunt. Snitta och kärna ur chilifrukten, finhacka den och vitlöken. Lägg kött, ingefära, chili och vitlök i en skål och blanda med soja, lite mer än hälften av oljan, salt och peppar. Täck över och låt det marinera i kylskåp minst 4 timmar.
- Skär loss fruktköttet på mangon på båda sidor om kärnan. Skär fruktköttet i strimlor. Hetta upp resten av oljan i woken. Lägg i och woka det kryddade köttet under omrörning 1-2 minuter. Häll i vattnet och fräs 2-3 minuter. Blanda i mangon och smaka av.
Servering
Servera med kokt ris.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!