Marinerad biff med mango
  • Tid 270 min

Marinerad biff med mango

3.11 (9 betyg)

  • Tillagningstid 270 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

2 portioner
  • 200 g utskuren biff eller lövbiff
  • 1 grön chilifrukt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk soja
  • 2 msk olja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 mogen mango
  • 2 msk vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Strimla köttet tunt. Snitta och kärna ur chilifrukten, finhacka den och vitlöken. Lägg kött, ingefära, chili och vitlök i en skål och blanda med soja, lite mer än hälften av oljan, salt och peppar. Täck över och låt det marinera i kylskåp minst 4 timmar.

  2. 2

    Skär loss fruktköttet på mangon på båda sidor om kärnan. Skär fruktköttet i strimlor. Hetta upp resten av oljan i woken. Lägg i och woka det kryddade köttet under omrörning 1-2 minuter. Häll i vattnet och fräs 2-3 minuter. Blanda i mangon och smaka av.

Servering

Servera med kokt ris.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar