För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Marinerad apelsinsallad

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Apelsinsalladen kan förberedas och stå klar i kylskåpet och är både enkel och läcker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 apelsiner
  • 2 färska fikon i klyftor
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 2 dl vispgrädde
  • Marinad:
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 stjärnanis, eventuellt

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienserna till marinaden i en kastrull. Låt svalna i en stor skål (ta bort stjärnanisen).
  2. Skär bort skalet från apelsinerna med en vass kniv, både det gula och det vita. Skär ut en klyfta i taget utan att få med hinnorna.

Marinad

  1. Lägg ner all frukt i marinaden. Vänd runt försiktigt.
  2. Vispa grädden fluffig. Servera till den marinerade frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inga Britt

2016-12-27

syrlig frisk smak smakar gott av kardemumma o stjärnanis

Tarja

2013-12-22

Kan denna göras sagen innan den ska ätas.

Britta/webbredaktionen

2013-11-20

@Åsa Ja, det ska vara 2 dl sirap.

Åsa

2013-11-19

Ska det verkligen vara 2dl sirap?

Liknande recept

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Snabba marängbakelser

(2)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Vit chokladtryffel

(39)

Melongranité

(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 apelsiner
  • 2 färska fikon i klyftor
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 2 dl vispgrädde
  • Marinad:
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 stjärnanis, eventuellt

Marinerad apelsinsallad

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Apelsinsalladen kan förberedas och stå klar i kylskåpet och är både enkel och läcker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienserna till marinaden i en kastrull. Låt svalna i en stor skål (ta bort stjärnanisen).
  2. Skär bort skalet från apelsinerna med en vass kniv, både det gula och det vita. Skär ut en klyfta i taget utan att få med hinnorna.

Marinad

  1. Lägg ner all frukt i marinaden. Vänd runt försiktigt.
  2. Vispa grädden fluffig. Servera till den marinerade frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inga Britt

2016-12-27

syrlig frisk smak smakar gott av kardemumma o stjärnanis

Tarja

2013-12-22

Kan denna göras sagen innan den ska ätas.

Britta/webbredaktionen

2013-11-20

@Åsa Ja, det ska vara 2 dl sirap.

Åsa

2013-11-19

Ska det verkligen vara 2dl sirap?

Liknande recept

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Snabba marängbakelser

(2)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

(1)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Vit chokladtryffel

(39)

Melongranité

(2)