Marinerad apelsinsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.57 (7 betyg)

Apelsinsalladen kan förberedas och stå klar i kylskåpet och är både enkel och läcker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 apelsiner
  • 2 färska fikon i klyftor
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 2 dl vispgrädde
  • Marinad:
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 stjärnanis, eventuellt

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienserna till marinaden i en kastrull. Låt svalna i en stor skål (ta bort stjärnanisen).
  2. Skär bort skalet från apelsinerna med en vass kniv, både det gula och det vita. Skär ut en klyfta i taget utan att få med hinnorna.

Marinad

  1. Lägg ner all frukt i marinaden. Vänd runt försiktigt.
  2. Vispa grädden fluffig. Servera till den marinerade frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Terese

2020-11-28

Hur långe håller sig apelsinsalladen i en tät burk?

Inga Britt

2016-12-27

syrlig frisk smak smakar gott av kardemumma o stjärnanis

Tarja

2013-12-22

Kan denna göras sagen innan den ska ätas.

Checkbox Coop

2013-11-20

@Åsa Ja, det ska vara 2 dl sirap.

Åsa

2013-11-19

Ska det verkligen vara 2dl sirap?

Liknande recept

Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Melongranité

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 apelsiner
  • 2 färska fikon i klyftor
  • 1 granatäpple, kärnorna
  • 2 dl vispgrädde
  • Marinad:
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl apelsinjuice
  • 2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 stjärnanis, eventuellt

Marinerad apelsinsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.57 (7 betyg)

Apelsinsalladen kan förberedas och stå klar i kylskåpet och är både enkel och läcker.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienserna till marinaden i en kastrull. Låt svalna i en stor skål (ta bort stjärnanisen).
  2. Skär bort skalet från apelsinerna med en vass kniv, både det gula och det vita. Skär ut en klyfta i taget utan att få med hinnorna.

Marinad

  1. Lägg ner all frukt i marinaden. Vänd runt försiktigt.
  2. Vispa grädden fluffig. Servera till den marinerade frukten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Terese

2020-11-28

Hur långe håller sig apelsinsalladen i en tät burk?

Inga Britt

2016-12-27

syrlig frisk smak smakar gott av kardemumma o stjärnanis

Tarja

2013-12-22

Kan denna göras sagen innan den ska ätas.

Checkbox Coop

2013-11-20

@Åsa Ja, det ska vara 2 dl sirap.

Åsa

2013-11-19

Ska det verkligen vara 2dl sirap?

Liknande recept

Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Melongranité

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Äppelsockerkaka

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Rabarberdröm med färskost och sesamknäck

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Äppelcheesecake

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(48)