Margarita med ingefära

Betyg (1-5):
3.19 (37 betyg)

Syrlig tequiladrink med sting av ingefära.

Tillagningstid: 30 minuter
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 lime, rivet skal
  • 7 lime, pressad saft
  • 1 dl tequila
  • 0.5 dl cointreau
  • 7 isbitar

Gör så här

  1. Blanda ingefära, socker, vatten, rivet skal och pressad lime i en kastrull. Koka tills sockerlagen tjocknar på ganska stark värme, cirka 10 minuter. Låt sockerlagen svalna.
  2. Mixa eller skaka sockerlag, tequila och Cointreau med isbitar. Sila upp i lämpliga glas.

Saltad kant på glaset

  1. Häll upp salt på en assiett eller i en djup tallrik. Gnid in limesaft runt glasets kant och sätt glaset upp och ned i saltet så att det fastnar salt runt hela glaskanten.

Tips

Tequila och Cointreau kan ersättas med sodavatten för ett alkoholfritt alternativ. Undvik att mixa eller skaka, blanda bara försiktigt sockerlag, is och vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Micke

2015-12-30

Jaha

Liknande recept

Krämig koriander- och chilisill

(2)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(1)

Morots-halwa

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Korianderdressing

(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 lime, rivet skal
  • 7 lime, pressad saft
  • 1 dl tequila
  • 0.5 dl cointreau
  • 7 isbitar

Margarita med ingefära

Betyg (1-5):
3.19 (37 betyg)

Syrlig tequiladrink med sting av ingefära.

Tillagningstid: 30 minuter
4 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingefära, socker, vatten, rivet skal och pressad lime i en kastrull. Koka tills sockerlagen tjocknar på ganska stark värme, cirka 10 minuter. Låt sockerlagen svalna.
  2. Mixa eller skaka sockerlag, tequila och Cointreau med isbitar. Sila upp i lämpliga glas.

Saltad kant på glaset

  1. Häll upp salt på en assiett eller i en djup tallrik. Gnid in limesaft runt glasets kant och sätt glaset upp och ned i saltet så att det fastnar salt runt hela glaskanten.

Tips

Tequila och Cointreau kan ersättas med sodavatten för ett alkoholfritt alternativ. Undvik att mixa eller skaka, blanda bara försiktigt sockerlag, is och vatten.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Micke

2015-12-30

Jaha

Liknande recept

Krämig koriander- och chilisill

(2)

Halstrade pilgrimsmusslor med chili

(52)

Grahamskex med timjan och rosmarin med vispat smör

(1)

Morots-halwa

(2)

Fruktkompott med ingefära och lime

(0)

Kallmarinerad fläskytterfilé med sötpotatisfries

(35)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(5)

Korianderdressing

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies