Dal tadka (linsgryta)
  • Tid 25 min

Dal tadka (linsgryta)

3.78 (18 betyg)

Dal är en klassisk indisk vegorätt med linser som passar på alla middagsbord.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 dl vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 2 hackade gröna chili
  • 2 tärnade tomater
  • 0.5 msk garam masala
  • salt
Till servering:
  • smör
  • färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg linser, gurkmeja, vatten och ½ tsk salt i en kastrull. Koka ca 10 min under lock.

  2. 2

    Hetta upp oljan i en stekpanna och stek lök, vitlök och ingefära tills löken är gyllene.

  3. 3

    Tillsätt chili och tomater. Stek under omrörning tills tomaterna blivit mosiga.

  4. 4

    Häll i garam masala och linserna tillsammans med vattnet de kokat i. Låt sjuda 5–10 min. Smaka av med salt och servera med en klick smör och färsk koriander.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vill du ha lösare konsistens, späd bara med lite mer vatten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Moa

    Enkel, god och billig!

  • Emma

    Mycket gott! Tog chiliflakes istället och serverade med naan och matyoghurt!

  • Julia

    3 dl vatten kokade linserna torra på 10 min. Tog ca 4 dl till..

  • Hanna webbredaktör

    Till Magdalena: Man kan äta den både ensam eller med bröd till. Smaklig måltid!

Visa fler